Thursday, September 12, 2013

15 Tips RumahTangga Bahagia

Kali ini saya akan berkongsi 15 tips untuk menjadikan rumahtangga anda bahagia hingga ke syurga
insyallah…
Berikut ialah antara tipsnya iaitu
1. Selalulah beritahu dia yg anda sayangkan dia sgt.
2. Pujuklah dia sekiranya dia merajuk.
3. Rajin2lah bg dia hadiah, tak perlu mahal yg penting ikhlas dan penuh makna.
4. Sekali sekala tu buatlah kerja rumah and let your wife rest.
5. Kalau pandai masak tu, sekali skala masakalah sesuatu yg special utk dia.
6. Peluk dan kiss la your wife selalu..jgn hangat time awal2 kawin je.
7. Tidurlah rapat2 dgn isteri. Buang ego dgn mntak izin sekiranya kita letih dan nak tido dlu...jgn trus zzzZZzzz
8. Time dia marah, jgn naikkan lg kemarahan dia. Belailah
9. Jgn lupa tarikh2 penting dlm hidup dia dan anda.
10. If your wife ask your opinion, berilah dgn ikhlas..jgn asik jwb 'ikut ayang laaahh'
11. Urut dan belailah isteri..lg2 bile dia penat buat kerja rumah.
12. Buat apa yg dia suka dan tggal ape yg dia tak suka...
13. Jgn suka sgt memerintah isteri.
14. Sesibuk mana pun anda, make sure luangkan sedikit masa utk si dia.
15. Again...DOA..doakan agar isteri kita menjadi isteri yg soleh dan ibu yg terbaik utk anak2 kita nnti..

Read more ...

Monday, August 26, 2013

Cara Lulus Peperiksaan Bertulis Pegawai Penerangan S41

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

 

29 Ogos 2013 ni adalah tarikh yang sangat penting buat anda yang telah menerima surat untuk menduduki Peperiksaan Bertulis Kemasukan Sebagai Pegawai Penerangan S41.

Jangan buang masa tanpa persediaan yang mantap. Jangan harap boleh lulus peperiksaan sekadar dengan nasib sahaja. Ramai yang hampa kerana tak lulus Peperiksaan Bertulis sebagai Pegawai Penerangan S41.

Saya sangat mencadangkan panduan yang disediakan oleh team Infokerjaya yang telah membantu ribuan calon lulus dalam peperiksaan bertulis sejak tahun 2009 lagi. Ramai juga telah berjaya menjawat jawatann yang diidamkan. Jangan bertangguh lagi... dapatkan segera Tips dan Panduan Peperiksaan Bertulis Pegawai Penerangan S41 sekarang juga




Salam kejayaan
Read more ...

Monday, July 08, 2013

Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadhan

InsyaAllah esok 10 July 2013 kita akan mula puasa. Semalam semua menanti pengumuman yang dilakukan oleh penyimpan mohor besar raja-raja. Nampaknya anak bulan tak kelihatan. Maksudnya kita masih berbaki satu hari lagi untuk melakukan persediaan sebelum memasuki bulan yang penuh barakah ini. Hari ni bolehlah mula membeli buah kurma sebagai juadah berbuka puasa. Berbuka puasa dengan kurma merupakan sunnah Rasulullah. Setiap kali menjelang ramadhan, saya dapati ramai yang mencari Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadhan. Oleh itu, saya akan kongsikan buat anda semua.

Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadhan
Semoga entri ringkas ini memberi manfaat buat anda yang mencari Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadhan

Read more ...

Wednesday, June 26, 2013

Cara Nak Lulus Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27- 4 Julai 2013


Tahniah diucapkan kepada calon yang terpilih untuk menduduki Peperiksaan Penolong Akauntan W27 (Peperiksaan Bertulis) pada 4 Julai 2013. Tentu anda berdebar-debar menanti tarikh peperiksaan tersebut. Mana taknya, macam-macam nak kena baca ni. Jika anda berasa tak yakin dan masih gabra tentang apa soalan yang nak keluar nanti, bolehlah dapatkan Pakej Rujukan Penolong Akauntan Gred W27  yang sudah dibuka untuk jualan kepada umum.

Pakej ini bukan semua semua jawatan, tapi khusus buat para calon peperiksaan yang masih mencari pakej rujukan, contoh soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 dan Bagaimana cara menjawab soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 itu nanti, mungkin panduan ini sangat SESUAI buat anda. Cuma jangan suka bertangguh-tangguh. Pakej ini sangat TERHAD! Saya tak nak anda KECEWA bila anda nak dapatkan nanti, kuota jualan telah TAMAT. Anda merayu macam mana pun, tak akan dilayan lagi. 



Dapatkan SEGERA disini - http://www.penolongakauntan.com

Saya doakan semoga anda dapat menjawab soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 dengan tenang dan BERJAYA mendapat jawatan yang anda impikan selama ini. 

Sumber rujukan : Penolongakauntan.com  

Read more ...

Sunday, June 23, 2013

Trik Mencari Backlink Dengan Google

Trik Mencari Backlink Dengan Google 

Backlink google

Trik mencari backlink dengan Google, berdasarkan kajian saya, didapati blog yang berada di kedudukan yang teratas selalunya mempunyai backlink yang cukup tinggi. Jadi, tak hairanlah mereka boleh menang dalam cabaran SEO. Jadi, kalau anda nak memang, anda kenalah ada backlink yang tinggi. Cara nak check kekuatan backlink adalah melalui website backlinkwatch.com

Trik mencari backlink berkualiti yang akan saya kongsikan kali ini menggunakan cara yang selalu digunakan oleh para hacker untuk mencari target keyword. 

Mencari Backlink Dengan Teknik Google 

Selepas kita menekan kata kunci di google, maka akan muncul dokumen pada search engine result page (SERP) dipengaruhi oleh algoritma query. Google ada memberikan tips dalam melakukan pencarian dengan menggunakan beberapa kata dan karakter supaya memudahkan kita mencari dokumen web. Contohnya kata inurl, allinurl, intext, allintext, site dan lain-lain.

Cara penggunaan kata inurl: dalam query google bermaksud kita nak cari kata kunci yang ada pada url. Contohnya, kita ingin mencari url yang mengandungi kata "buat duit dari rumah" maka kita gunakan query inurl:buat duit dari rumah dalam kotak carian google. Kalau nak lebih faham cubalah buat sendiri

Selain daripada inurl kita juga boleh menggunakan kata lain seperti:
  • allinurl: sama seperti inurl:
  • intext: & allintext: mencari kandungan kata dalam dokumen
  • site: mencari domain. Biasanya ditulis seperti site:.com kadangkala ada juga juga .net .co.my atau lain-lain domain 
  • intitle: Untuk mencari kata pada tajuk dokumen.
Dan masih banyak lagi.

Trik mencari backlink dengan google

Cara menggunakan google untuk backlink berkualiti dan relevan sebenarnya tak la susah sangat. Kita hanya perlu menggunakan dua atau tiga kata tersebut dalam satu query. Saya ambil contoh seperti ini. Anggap saja kita sedang mencari backlink dari blog dengan domain .edu, maka kita perlu tulis begini:

                    inurl:blog site:.edu

Kita boleh tambahkan kata kunci yang kita inginkan agar hasil yang kita dapat lebih relevan. Contohnya saya sedang mencari backlink untuk keyword "Cabaran SEO Blog 3 dalam 1 Happy New Year 2013" maka saya cuma perlu tulis begini:

intext:"Cabaran SEO Blog 3 dalam 1 Happy New Year 2013" inurl:blog site:.edu

Anda boleh cuba dengan menggabungkan beberapa kaedah google lain seperti, intitle:keyword inurl:forum site:.gov dan yang lainya.

Beberapa query untuk mencari backlink

Backlink google 2

Berikut Saya kongsikan sedikit query yang anda boleh cuba.
  • .edu blog: Keyword site:.edu inurl:blog "post a comment" -"you must be logged in"
  • .gov blog: Keyword site:.gov inurl:blog "post a comment" -"you must be logged in"
  • Komen dengan anchor text: Keyword "Allowed HTML tags:"
  • Komen blog dofollow: Keyword "Notify me of follow-up comments?" "Submit the word you see below:"
  • Squidoo: "add to this list" site:squidoo.com

Sekian saja buat kali ini. Teruskan mencari backlink di google tapi cuba elakkan tindakan spam

Terimakasih kerana sudi membaca hingga habis dan semoga memberi manfaat buat semua 


Read more ...

Thursday, June 20, 2013

Bagaimana Cara Nak Memenangi Perolehan/Tender Kerajaan

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Ramai kontraktor di luar yang mengeluh susah sangat nak dapat kontrak tender kerajaan ni. Mungkin ramai dah tahu syarikat Bumiputera akan mudah dapat kerja. Tapi tak tahu kriteria pemilihan. Saya akan kongsikan..

Syarikat Bumiputera mempunyai nilai peratus keutamaan untuk memenangi perolehan kerajaan. Keutamaan ini adalah diberikan bagi mengekalkan daya saing dikalangan kontraktor Bumiputera agar dapat bersaing dengan kontraktor bukan Bumiputera. Dari segi definisi sebuah syarikat diiktiraf sebagai sebuah syarikat Bumiputera jika memenuhi kreteria seperti berikut:
  • Sekurang-kurangnya 51 peratus daripada pemilikan saham syarikat dimiliki oleh Bumiputera dimana pemilikan saham individu Bumiputera hendaklah  melebihi saham individu bukan Bumiputera
  • Sekurang-kurangnya 51 peratus daripada Lembaga Pengarah syarikat dipegang oleh Bumiputera
  • Jawatan Ketua Eksekutif, Pengarah Urusan atau Pengurus Besar dan jawatan-jawatan penting lain (key post) hendaklah dipegang oleh Bumiputera
  • Sekurang-kurangnya 51 peratus daripada pekerja syarikat hendaklah terdiri dari Bumiputera
  • Pengurusan kewangannya hendaklah dikuasai oleh Bumiputera
  • Carta organisasi dan fungsi pengurusan syarikat hendaklah menunjukkan penguasaan sepenuhnya oleh Bumiputera.
Pemberian taraf Bumiputera dan pengeluaran sijil kepada sesebuah syarikat yang layak bagi bidang bekalan dan perkhidmatan akan dibuat oleh Kementerian Kewangan sahaja dan bidang kerja akan dibuat oleh PKK sahaja.

Bagi perolehan yang melebihi RM 100,000, Jabatan atau Agensi kerajaan dikehendaki memberi keutamaan harga kepada syarikat Bumiputera untuk perolehan bekalan dan perkhidmatan mengikut peratusan yang telah ditetapkan seperti  di bawah:

Nilai Perolehan Peratusan Keutamaan

Melebihi RM 100,000 hingga RM 500,000 sebanyak 10 %
Melebihi RM 500,000 hingga RM 1.5 juta sebanyak 7 %
Melebihi RM 1.5 juta hingga RM 5 juta sebanyak 5 %
Melebihi RM 5 juta hingga RM 10 juta sebanyak 3 %
Melebihi RM 10 juta hingga RM 15 juta sebanyak 2.5 %

Keutamaan harga ini adalah berdasarkan kepada nilai tawaran terendah dan boleh diterima dari syarikat Bukan Bumiputera.

Contohnya tawaran terendah yang diterima oleh syarikat Bukan Bumiputera dalan sebuah tender adalah RM 10 juta. Maka peratus keutamaan adalah 5 %.

Kiraannya adalah RM 10 juta X 5 % = RM 500,000

Jika satu syarikat Bumiputera memasuki tender kerajaan tersebut dengan RM 10.5 juta, syarikat tersebut layak diberi keutamaan untuk memenangi tender tersebut dgn syarat melepasi keperluan teknikal. Walaupun terdapat syarikat bukan bumiputera yang menawarkan harga lebih rendah dari nilai tersebut.

Untuk lebih makulmat dalam perolehan kerajaan dan bagaimana untuk anda memenangi perolehan kerajaan. Sila dapatkan ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan. Klik link untuk dapatkannya Perolehan Kerajaan


Read more ...

Sunday, June 09, 2013

Buat Duit Dengan AssignJobs.com

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Baru-baru saya terjumpa satu lagi peluang untuk buat duit online. Anda cuma perlu buat kerja  mudah yang boleh disiapkan dalam masa yang cepat. Contohnya kerja adalah seperti like, comment, share, following, sign up program buat duit dan lain-lain lagi. Kepada sesiapa yang dah pernah join microworkers.com sudah tentu paham maksud saya ni. Kalau masih belum faham silalah jenguk sendiri di laman web AssignJobs.com 

AssignJobs.com ni adalah buatan orang Malaysia. Yang saya tahu, kebanyakan program microjob ni adalah daripada luar negara. Tahniah kepada Tuan Syed Ikhwan kerana berjaya menyediakan sebuah laman web sebegini untuk rakyat Malaysia. Sebenarnya dah lama saya tertunggu-tunggu laman web ini. Sama seperti laman microjob yang lain, pendaftaran AssignJobs.com adalah PERCUMA ataupun FREE. 

Oleh itu, tanpa membuang masa jom daftar dengan AssignJobs.com

buat duit dengan AssignJobs.com
 
Read more ...

Buat Duit Dengan Mudah.my

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Mudah.my adalah laman jual beli paling popular di Malaysia. Laman ini memberi peluang kepada ramai orang untuk berjual beli secara online dengan langkah yang mudah. Reka bentuk laman atau grafiknya juga sangat ringkas dan tidak mengelirukan pengguna. Setiap bulan 5.2 juta pelawat unik yang akan mengunjunginya.

Lebih daripada 84,000 akaun Pro Niaga yang telah didaftarkan. Kebanyakan yang mendaftar untuk akaun ini adalah peniaga sambilan dan usahawan kecil dan sederhana.

Mudah.my adalah ilham Mudah.my Sdn Bhd (dahulunya dikenali sebagai 701Search Sdn Bhd), sebuah syarikat usahasama antara Singapore Press Holdings Limited dan Schibsted ASA.

Singapore Press Holdings Limited (SPH) adalah organisasi peneraju media di Asia Tenggara. SPH juga telah menceburi bidang pengiklanan penyiaran dan hartanah.

Schibsted ASA melalui anak syarikatnya Schibsted Classified Media (SCM) adalah syarikat pengiklanan dalam talian terbesar di Eropah. Ia mempunyai aktiviti perniagaan di Belgium, Perancis, Sepanyol, Sweden, Eropah Timur, Amerika Latin dan Asia.

Ramai rakan-rakan saya suka membeli secara online di Mudah.my. Menurut mereka, tak kira apa produk yang anda cari, semua ada di mudah.my. Bukan saja tablet, bahkan rumah, kereta, homestay, ebook, telefon bimbit, eksesori kereta dan pelbagai produk lagi yang ada di sini.
Tidak kah anda nampak peluang buat duit di laman web mudah.my ni? Bayangkan 1% daripada 5.2 juta ini melihat tawaran anda. Sudah pasti ada jualan dapat dibuat. Jika anda serius nak buat duit, saya syorkan anda Download percuma ebook Buat Duit Dengan Mudah.my 

Saya sudah download ebook ini. Ia mengandungi 66 muka surat. Apa yang saya suka dengan ebook ini adalah, anda akan ditunjukkan cara untuk menggunakan produk orang lain untuk buat duit. Anda tak perlu ada produk sendiri sebenarnya. Teknik jualan guna SEO guna sangat menarik! Download SEGERA, saya jamin anda tak akan menyesal


Read more ...

Friday, May 24, 2013

10 cara tarik trafik ke blog baru

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,


trafik 40k UV

Sebagai seorang blogger baru, sudah tentu anda masih belum dikenali ramai. Jadi, trafik blog pun tak ada. Sedangkan anda tahu trafik adalah nadi utama untuk menjadi blogger yang hebat. Tak guna ada blog cantik tapi takda sorang pelawat pun yang sudi masuk ke blog anda. Jika anda baru saja bermula sebagai blogger, saya senaraikan 10 cara untuk tarik trafik ke blog baru. Jangan risau kerana semua teknik ini adalah percuma saja. Jom kita bermula

1. Mulakan dengan content yang baik

Saya tahu,mungkin anda dah jemu dengar tips ini. Tapi ia adalah benar. Jika anda tidak mulakan dengan kontent baik dan bernilai buat pembaca anda, tiada trafik yang akan masuk ke blog anda. Tidak kiralah macam mana anda nak dapatkan kontent yang berkualiti; mungkin anda boleh menulis sendiri, gunakan artikel PLR ataupun ubah artikel orang lain mengikut ayat anda sendiri. Jika blog anda tidak mempunyai kontent yang berkualiti, tiada sapa yang nak subscribe ke RSS, ataupun stumble, atau tweet, bookmark ataupun share dengan kawan mereka

2. Berapa trafik anda perlukan

Berapa banyak Trafik yang anda nak? saya pasti kalau boleh semua blogger nak 1,000,000 hits sehari. Sapa tak nak kan? Tapi anda perlulah ukur baju di badan sendiri; anda takkan dapat 1,000,000 hits untuk hari pertama ataupun bulan pertama. Jadi, berapa banyak trafik yang anda mahu? Lebih banyak trafik lebih baik, tapi anda perlu ada matlamat. Pastikan matlamat anda jelas. Mesti ada spesifik jumlah dan masa.

Contoh : Saya mahu 1000 UV sehari ke blog saya dalam masa 6 bulan

3. Berikan komen bermakna

Cari blog yang sama topik dengan blog anda dan berikan komen yang bermakna terhadap post mereka. Jika sesiapa yang berikan komen dengan soalan, anda perlu ambil peluang ini untuk memberikan jawapan dan beri tahu mereka yang mereka akan dapat lebih info jika mereka lawat blog anda

4. Penulis Tamu

Penulis tamu adalah salah satu cara untuk ambil kesempatan trafik daripada blog itu ke blog anda. Begini caranya; Cari blog yang berkaitan dengan blog baru anda dan tulis di blog mereka sebagai penulis tamu. Dalam post itu dah tentu anda letakkan link blog anda tu. Jika orang suka post anda, sudah pasti mereka akan berkunjung ke blog anda

5. Pergi ke blog banyak trafik

Blog yang baru memang agak mencabar bagi anda nak dapatkan trafik. Kalau ada kontent yang bagus pun, adakah anda pasti orang berminat dengan cerita anda. Satu cara yang mudah, adalah pergi ke blog yang banyak trafik. Selepas tu tinggalkan komen yang boleh menarik minat.

6. Bina senarai email

Senarai email juga boleh menjadi sumber trafik terpenting buat anda. Jika anda masih belum ada senarai email, anda perlu bina senarai email segera. Jangan biarkan  seseorang hanya melawat blog anda sekali sahaja dan tidak datang lagi. Anda boleh jemput mereka untuk sertai senarai email anda ( berikan sedikit hadiah) dan anda boleh mendapat 10 atau 20 atau 30 kali lawatan daripada mereka

7. Trafik daripada forum

Salah satu cara yang terbaik untuk menarik trafik yang berkualiti ke blog anda, walaupun sedikit adalah melalui pemasaran forum.

Ingatlah bahawa satu hits trafik yang berkualiti adalah lebih berbaloi daripada beratus-ratus hit sumber yang tidak berkualiti. Apa yang berkualiti adalah anda mendapat trafik berdasarkan kepada apa yang anda katakan di forum tersebut

Caranya seperti dibawah:

1. Sertai forum yang sama niche
2. Login dan edit profile anda
3. Di bahagian signature, letakkan link ke blog anda dengan ayat menarik


8. Trafik daripada Twitter

Jika anda ada akaun twitter, letakkan link post anda di twitter. Kalau follower anda ramai, pasti sekejap saja anda dapat trafik

9. Trafik daripada Youtube

1.Cari video yang menarik,
2.Download dan upload semula video tersebut.
3.Letakkan link blog anda di bahagian description. InsyaAllah ada trafik masuk

10. Ping blog

Kalau nak cepat index ke google dan yahoo, sila hantar link post anda ke laman ping seperti dibawah:


Anda juga boleh ping entry ke facebook group : buat carian di google 'Senarai Group Blogger di Facebook'. Pasti anda jumpa banyak group di facebook. join group untuk mula ping.

Setakat ini sahaja perkongsian saya tentang 10 cara tarik trafik ke blog baru. Kalau dirasakan bermanfaat gunakanlah sebagai panduan anda






Read more ...

Monday, May 06, 2013

Cara Menulis Cover Letter Power

panduan-cover letter-power


Laporan PERCUMA ini ditujukan khas buat sesiapa yang sedang menunggu panggilan temuduga ataupun tawaran kerja. Bagi graduan yang baru keluar daripada pusat pengajian ataupun yang akan menamatkan pengajian tak lama lagi, pastinya sedang membuat persiapan untuk membuat permohonan kerja. Salah satu perkara penting yang mesti diambil berat adalah cara menulis cover letter. 

Saya juga pernah mengharungi pengalaman yang sama suatu masa dahulu. Maklumlah baru keluar U, ingat senang la nak dapat kerja. Walaupun, dah berpuluh-puluh surat permohonan  kerja yang telah dihantar. Tapi, tak ada satu syarikat pun yang sudi nak panggil temuduga ataupun sekurang-kurangnya memberi maklum balas. Ini tentunya menambahkan lagi ke'tensen'nan anda. 

Bila saya kaji semula kenapa saya tak dipanggil untuk temuduga. Rupanya berpunca daripada cover letter yang tak cukup power. Cover letter tu apa? Cover letter adalah surat iringan yang akan disertakan bersama-sama dengan resume pemohon. Kalau cover letter tak power, sapa pun tak mau layan anda. Silap-silap haribulan, surat anda tu masuk ke dalam tong sampah je.. 

Hari ni saya nak kongsikan satu panduan menulis Cover Letter Power. Panduan ini disediakan oleh rakan saya iaitu Khairi Hafizi. Panduan ini dalam bentuk ebook. Ebook ini ada 15 muka surat. Saya dah pun baca ebook. Bila saya baca 10 tips yang dikongsikan dalam ebook ini teringat balik masa baru keluar U dulu. Rupanya banyak kesilapan yang saya lakukan. Itulah, masa tu tak cukup ilmu lagi. Jadi, disebabkan ebook ini PERCUMA ,saya tak nak anda ketinggalan mendapat ilmu ini .. 

DOWNLOAD je di laman web TIPS COVER LETTER POWER  


Read more ...

Tuesday, January 22, 2013

Macam mana nak lulus peperiksaan MUET 2013?

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Tahniah kepada anda yang terpilih untuk menduduki peperiksaan MUET. Saya baru perasan tadi, MPM (Majlis Peperiksaan Malaysia) dah umumkan calon yang layak untuk  menduduki Peperiksaan MUET sesi Mac 2013.

Anda boleh buat semakan melalui link ini; [+]http://webmpm.mpm.edu.my/muetreg/


lulus periksa MUET 

Jika anda adalah calon Peperiksaan MUET, Anda pasti tahu yang anda perlu LULUS Peperiksaan MUET ini untuk melanjutkan pengajian di peringkat ijazah pertama (Degree) di Institusi Pengajian Tinggi awam IPTA) tempatan.

Peperiksaan MUET (Malaysian University English Test)

MUET diperkenalkan untuk mengukur tahap penguasaan Bahasa Inggeris calon-calon institusi pengajian tinggi dan juga buat  mereka yang bercadang untuk melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi di Malaysia.

Saya tidak pasti samada anda pernah gagal dalam peperiksaan MUET sebelum ini. Jika pernah itu tidak bermakna impian anda untuk melanjutkan pengajian di peringkat ijazah pertama (Degree) di Institusi Pengajian Tinggi awam (IPTA) tempatan berkubur begitu sahaja.

>Fakta, Bukan untuk menakutkan anda tetapi pada hakikatnya peratusan calon lulus Peperiksaan MUET ini cuma 45% sahaja yang mendapat Band 3 ke atas untuk satu-satu peperiksaan MUET pada tahun 2007 yang lalu.Dan saya percaya inilah statistik yang lebih kurang sama untuk MUET tahun ini dan yang akan datang.

Ya, inilah statistiknya. Ianya realiti dan bakal menjadi teruk lagi pada masa akan datang kerana tidak mampu lulus tetapi kerana kurangnya persediaan bagi mengenalpasti apakah komponen-komponen penting atau aspek apa yang bakal diuji didalam ujian MUET ini.

Pun begitu, walaupun begitu ramai yang gagal bukan kerana gagal menjawab dengan betul soalan-soalan tetapi gagal menghabiskan soalan-soalan yang diberi.

(Ini bermakna kalau mereka tahu bagaimana untuk menjawab, menjawab senang sahaja!)

Terdapat banyak persoalan yang boleh ditimbulkan. Kenapa anda gagal dalam ujian peperiksaan MUET. Ini perlu anda ketahui supaya tidak melakukan kesalahan serta kesilapan lagi dalam ujian peperiksaan yang akan datang.

- Calon tak tahu format

- Calon tahu format tapi tak tahu jenis soalan

- Calon tak dapat 'cope' dengan skop pertanyaan kerana tak pernah tahu ianya akan ditanya

- Calon serabut dengan buat pencarian di internet kerana maklumat semuanya bercampur baur

- Calon menghabiskan masa membuat persediaan, tetapi persediaan tersebut tidak relevan..

Jika anda pernah gagal dalam ujian bertulis jangan bimbang kerana Team MUET boleh membantu. Caranya senang sahaja… banyak tips yang dikongsikan oleh mereka termasuk contoh soalan dan huraian format soalan. Anda boleh lihat panduannya di sini

Jangan bimbang, masih ada masa lagi untuk anda lakukan persediaan untuk LULUS  dan mendapat BAND yang tertinggi dalam Peperiksaan MUET kali ini .. siapa tahu! Yang penting anda berusaha sehabis baik

Ramai yang telah mendapat manfaat dari ebook “Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET” Tidak kira samada anda pernah atau tidak menghadiri peperiksaan MUET atau pernah gagal… mahu tidak mahu anda terpaksa menduduki peperiksaan MUET ini.Ia adalah wajib ..

Jika anda tidak lulus peperiksaan MUET tidak mungkin anda akan dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat  ijazah pertama (Degree) di Institusi Pengajian Tinggi awam (IPTA) tempatan dan seterusnya. Dengan kata lain, peperiksaan MUET merupakan perkara paling kritikal untuk anda lepasi.

Secara kasarnya pakej ebook ini bukan sahaja terkandung maklumat umum tentang peperiksaan MUET malah jauh lebih banyak lagi. Setiap seksyen dihuraikan dengan terperinci beserta contoh soalan dan jawapannya dipecahkan kepada perincian detail untuk  memudahkan persediaan anda.

Dengan dengan kata lain, anda tidak perlu bersusah payah mencari bahan rujukan kerana kesemua yang perlu anda tahu telah dipakejkan. Apa yang perlu anda lakukan adalah segera miliki pakej ebook “Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET” dan mula membacanya.

Jika anda fikir soalan Reading susah biar Team MUET tunjukkan betapa mudah untuk menjawab soalan tersebut. Ianya tidaklah sesukar anda bayangkan. Anda akan diberikan puluhan contoh soalan buat anda dari pelbagai seksyen dan topik.

Walaupun soalan-soalan tersebut tidaklah "sesukar" mana namun anda perlu melakukan persedian kerana walaupun mudah soalan-soalan tersebut ianya tetap mengelirukan jika kali pertama anda melihatnya.

Jika anda  bertindak memiliki ebook ini sekarang juga dan jika anda fikir bahawa anda takut ianya sesuatu yang tidak berbaloi buat anda Team MUET memberi jaminan buat anda.

Saya petik semula JANJI mereka;

Untuk lebih menyakinkan anda biarlah saya berikan JAMINAN TANPA RISIKO buat anda tanpa menaikkan nilai pelaburan anda :

[+] Dalam masa 12 bulan selepas anda memiliki ebook ini dan anda rasa anda mahu wang anda semula disebabkan tiada satu pun teknik yang dikongsikan itu berkesan maka anda hanya perlu hubungi saya dan saya akan pulangkan kesemua wang pelaburan anda dengan tanpa banyak soal

Itu JANJI kami dari Team MUET."

Hmmm… jadi ada tidak perlu risau kerana belian anda mempunyai jaminan.

[+] Di samping itu anda akan di ‘update’ kan dengan berita-berita terkini mengenai ujian seterusnya. Yang menariknya ia akan diberikan percuma sahaja jika anda memiliki ebook ini sekarang!!



Rahsia Lulus MUET
Read more ...

Advertisment

Site Info

Blogged.myKedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Malaysia BacklinksFree Backlinks Malaysia Free Backlink ServicesMalaysian Free Auto Backlink Exchange Ping your blog, website, or RSS feed for FreeBloggers - Meet Millions of BloggersMy Ping in TotalPing.com Personal directory Personal Blogs Personalmonitorbacklinks.com - SEO tool to Monitor Backlinks

Followers

Google+ Followers