Tuesday, January 22, 2013

Macam mana nak lulus peperiksaan MUET 2013?

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Tahniah kepada anda yang terpilih untuk menduduki peperiksaan MUET. Saya baru perasan tadi, MPM (Majlis Peperiksaan Malaysia) dah umumkan calon yang layak untuk  menduduki Peperiksaan MUET sesi Mac 2013.

Anda boleh buat semakan melalui link ini; [+]http://webmpm.mpm.edu.my/muetreg/


lulus periksa MUET 

Jika anda adalah calon Peperiksaan MUET, Anda pasti tahu yang anda perlu LULUS Peperiksaan MUET ini untuk melanjutkan pengajian di peringkat ijazah pertama (Degree) di Institusi Pengajian Tinggi awam IPTA) tempatan.

Peperiksaan MUET (Malaysian University English Test)

MUET diperkenalkan untuk mengukur tahap penguasaan Bahasa Inggeris calon-calon institusi pengajian tinggi dan juga buat  mereka yang bercadang untuk melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi di Malaysia.

Saya tidak pasti samada anda pernah gagal dalam peperiksaan MUET sebelum ini. Jika pernah itu tidak bermakna impian anda untuk melanjutkan pengajian di peringkat ijazah pertama (Degree) di Institusi Pengajian Tinggi awam (IPTA) tempatan berkubur begitu sahaja.

>Fakta, Bukan untuk menakutkan anda tetapi pada hakikatnya peratusan calon lulus Peperiksaan MUET ini cuma 45% sahaja yang mendapat Band 3 ke atas untuk satu-satu peperiksaan MUET pada tahun 2007 yang lalu.Dan saya percaya inilah statistik yang lebih kurang sama untuk MUET tahun ini dan yang akan datang.

Ya, inilah statistiknya. Ianya realiti dan bakal menjadi teruk lagi pada masa akan datang kerana tidak mampu lulus tetapi kerana kurangnya persediaan bagi mengenalpasti apakah komponen-komponen penting atau aspek apa yang bakal diuji didalam ujian MUET ini.

Pun begitu, walaupun begitu ramai yang gagal bukan kerana gagal menjawab dengan betul soalan-soalan tetapi gagal menghabiskan soalan-soalan yang diberi.

(Ini bermakna kalau mereka tahu bagaimana untuk menjawab, menjawab senang sahaja!)

Terdapat banyak persoalan yang boleh ditimbulkan. Kenapa anda gagal dalam ujian peperiksaan MUET. Ini perlu anda ketahui supaya tidak melakukan kesalahan serta kesilapan lagi dalam ujian peperiksaan yang akan datang.

- Calon tak tahu format

- Calon tahu format tapi tak tahu jenis soalan

- Calon tak dapat 'cope' dengan skop pertanyaan kerana tak pernah tahu ianya akan ditanya

- Calon serabut dengan buat pencarian di internet kerana maklumat semuanya bercampur baur

- Calon menghabiskan masa membuat persediaan, tetapi persediaan tersebut tidak relevan..

Jika anda pernah gagal dalam ujian bertulis jangan bimbang kerana Team MUET boleh membantu. Caranya senang sahaja… banyak tips yang dikongsikan oleh mereka termasuk contoh soalan dan huraian format soalan. Anda boleh lihat panduannya di sini

Jangan bimbang, masih ada masa lagi untuk anda lakukan persediaan untuk LULUS  dan mendapat BAND yang tertinggi dalam Peperiksaan MUET kali ini .. siapa tahu! Yang penting anda berusaha sehabis baik

Ramai yang telah mendapat manfaat dari ebook “Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET” Tidak kira samada anda pernah atau tidak menghadiri peperiksaan MUET atau pernah gagal… mahu tidak mahu anda terpaksa menduduki peperiksaan MUET ini.Ia adalah wajib ..

Jika anda tidak lulus peperiksaan MUET tidak mungkin anda akan dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat  ijazah pertama (Degree) di Institusi Pengajian Tinggi awam (IPTA) tempatan dan seterusnya. Dengan kata lain, peperiksaan MUET merupakan perkara paling kritikal untuk anda lepasi.

Secara kasarnya pakej ebook ini bukan sahaja terkandung maklumat umum tentang peperiksaan MUET malah jauh lebih banyak lagi. Setiap seksyen dihuraikan dengan terperinci beserta contoh soalan dan jawapannya dipecahkan kepada perincian detail untuk  memudahkan persediaan anda.

Dengan dengan kata lain, anda tidak perlu bersusah payah mencari bahan rujukan kerana kesemua yang perlu anda tahu telah dipakejkan. Apa yang perlu anda lakukan adalah segera miliki pakej ebook “Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET” dan mula membacanya.

Jika anda fikir soalan Reading susah biar Team MUET tunjukkan betapa mudah untuk menjawab soalan tersebut. Ianya tidaklah sesukar anda bayangkan. Anda akan diberikan puluhan contoh soalan buat anda dari pelbagai seksyen dan topik.

Walaupun soalan-soalan tersebut tidaklah "sesukar" mana namun anda perlu melakukan persedian kerana walaupun mudah soalan-soalan tersebut ianya tetap mengelirukan jika kali pertama anda melihatnya.

Jika anda  bertindak memiliki ebook ini sekarang juga dan jika anda fikir bahawa anda takut ianya sesuatu yang tidak berbaloi buat anda Team MUET memberi jaminan buat anda.

Saya petik semula JANJI mereka;

Untuk lebih menyakinkan anda biarlah saya berikan JAMINAN TANPA RISIKO buat anda tanpa menaikkan nilai pelaburan anda :

[+] Dalam masa 12 bulan selepas anda memiliki ebook ini dan anda rasa anda mahu wang anda semula disebabkan tiada satu pun teknik yang dikongsikan itu berkesan maka anda hanya perlu hubungi saya dan saya akan pulangkan kesemua wang pelaburan anda dengan tanpa banyak soal

Itu JANJI kami dari Team MUET."

Hmmm… jadi ada tidak perlu risau kerana belian anda mempunyai jaminan.

[+] Di samping itu anda akan di ‘update’ kan dengan berita-berita terkini mengenai ujian seterusnya. Yang menariknya ia akan diberikan percuma sahaja jika anda memiliki ebook ini sekarang!!



Rahsia Lulus MUET

1 comment:

azzahairi sulaiman said...

Malangnya ada yang beranggapan peperiksaan muet kurang penting. Kena elakkan bersikap macam ni.

Peperiksaan muet kalau jawab dengan kaedah yang betul tak mustahil untuk lulus cemerlang. Panduan Lulus Muet memang bagus untuk dijadikan panduan.

Advertisment

Site Info

Blogged.myKedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Malaysia BacklinksFree Backlinks Malaysia Free Backlink ServicesMalaysian Free Auto Backlink Exchange Ping your blog, website, or RSS feed for FreeBloggers - Meet Millions of BloggersMy Ping in TotalPing.com Personal directory Personal Blogs Personalmonitorbacklinks.com - SEO tool to Monitor Backlinks

Followers

Google+ Followers