Wednesday, August 27, 2014

Peperiksaan Penguasa Kastam W41 Secara Online

Menjadi graduan menganggur sangatlah memeritkan dan menyedihkan. 

Apa yang lebih memilukan jika dah beberapa kali menduduki peperiksaan, masih juga gagal mendapat kerja di jabatan kerajaan. 

Dah macam-macam usaha yang anda telah lakukan untuk mendapat kerja. Namun, semuanya masih belum berhasil...dah naik feed up pun ada

Pada 9 September 2014 ini, peperiksaan penguasa kastam W41 dibuat secara online. 

Bukan senang nak dapat tawaran menghadiri peperiksaan ini. 

Daripada beribu-ribu calon yang memohon, akhirnya anda tak terpilih. Alangkah bangganya rasa dihati...

Tapi, semua itu tak bermakna jika anda tak dapat kerja..Macam nak dapat kerja? 

MESTI kena lulus peperiksaan secara online dulu..

Nak lulus perlu buat persediaan lengkap. 

Saya terjumpa dengan satu team yang cukup berpengalaman menyediakan panduan peperiksaan kerja kerajaan. 

Dah ramai yang Berjaya lulus peperiksaan hasil bantuan team ini...

Kalau anda juga mahu jadi macam mereka...lihatlah Pakej Lengkap Rujukan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 secara online ini






Read more ...

Thursday, September 12, 2013

15 Tips RumahTangga Bahagia

Kali ini saya akan berkongsi 15 tips untuk menjadikan rumahtangga anda bahagia hingga ke syurga
insyallah…
Berikut ialah antara tipsnya iaitu
1. Selalulah beritahu dia yg anda sayangkan dia sgt.
2. Pujuklah dia sekiranya dia merajuk.
3. Rajin2lah bg dia hadiah, tak perlu mahal yg penting ikhlas dan penuh makna.
4. Sekali sekala tu buatlah kerja rumah and let your wife rest.
5. Kalau pandai masak tu, sekali skala masakalah sesuatu yg special utk dia.
6. Peluk dan kiss la your wife selalu..jgn hangat time awal2 kawin je.
7. Tidurlah rapat2 dgn isteri. Buang ego dgn mntak izin sekiranya kita letih dan nak tido dlu...jgn trus zzzZZzzz
8. Time dia marah, jgn naikkan lg kemarahan dia. Belailah
9. Jgn lupa tarikh2 penting dlm hidup dia dan anda.
10. If your wife ask your opinion, berilah dgn ikhlas..jgn asik jwb 'ikut ayang laaahh'
11. Urut dan belailah isteri..lg2 bile dia penat buat kerja rumah.
12. Buat apa yg dia suka dan tggal ape yg dia tak suka...
13. Jgn suka sgt memerintah isteri.
14. Sesibuk mana pun anda, make sure luangkan sedikit masa utk si dia.
15. Again...DOA..doakan agar isteri kita menjadi isteri yg soleh dan ibu yg terbaik utk anak2 kita nnti..

Read more ...

Monday, August 26, 2013

Cara Lulus Peperiksaan Bertulis Pegawai Penerangan S41

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

 

29 Ogos 2013 ni adalah tarikh yang sangat penting buat anda yang telah menerima surat untuk menduduki Peperiksaan Bertulis Kemasukan Sebagai Pegawai Penerangan S41.

Jangan buang masa tanpa persediaan yang mantap. Jangan harap boleh lulus peperiksaan sekadar dengan nasib sahaja. Ramai yang hampa kerana tak lulus Peperiksaan Bertulis sebagai Pegawai Penerangan S41.

Saya sangat mencadangkan panduan yang disediakan oleh team Infokerjaya yang telah membantu ribuan calon lulus dalam peperiksaan bertulis sejak tahun 2009 lagi. Ramai juga telah berjaya menjawat jawatann yang diidamkan. Jangan bertangguh lagi... dapatkan segera Tips dan Panduan Peperiksaan Bertulis Pegawai Penerangan S41 sekarang juga




Salam kejayaan
Read more ...

Monday, July 08, 2013

Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadhan

InsyaAllah esok 10 July 2013 kita akan mula puasa. Semalam semua menanti pengumuman yang dilakukan oleh penyimpan mohor besar raja-raja. Nampaknya anak bulan tak kelihatan. Maksudnya kita masih berbaki satu hari lagi untuk melakukan persediaan sebelum memasuki bulan yang penuh barakah ini. Hari ni bolehlah mula membeli buah kurma sebagai juadah berbuka puasa. Berbuka puasa dengan kurma merupakan sunnah Rasulullah. Setiap kali menjelang ramadhan, saya dapati ramai yang mencari Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadhan. Oleh itu, saya akan kongsikan buat anda semua.

Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadhan
Semoga entri ringkas ini memberi manfaat buat anda yang mencari Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadhan

Read more ...

Wednesday, June 26, 2013

Cara Nak Lulus Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27- 4 Julai 2013


Tahniah diucapkan kepada calon yang terpilih untuk menduduki Peperiksaan Penolong Akauntan W27 (Peperiksaan Bertulis) pada 4 Julai 2013. Tentu anda berdebar-debar menanti tarikh peperiksaan tersebut. Mana taknya, macam-macam nak kena baca ni. Jika anda berasa tak yakin dan masih gabra tentang apa soalan yang nak keluar nanti, bolehlah dapatkan Pakej Rujukan Penolong Akauntan Gred W27  yang sudah dibuka untuk jualan kepada umum.

Pakej ini bukan semua semua jawatan, tapi khusus buat para calon peperiksaan yang masih mencari pakej rujukan, contoh soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 dan Bagaimana cara menjawab soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 itu nanti, mungkin panduan ini sangat SESUAI buat anda. Cuma jangan suka bertangguh-tangguh. Pakej ini sangat TERHAD! Saya tak nak anda KECEWA bila anda nak dapatkan nanti, kuota jualan telah TAMAT. Anda merayu macam mana pun, tak akan dilayan lagi. 



Dapatkan SEGERA disini - http://www.penolongakauntan.com

Saya doakan semoga anda dapat menjawab soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 dengan tenang dan BERJAYA mendapat jawatan yang anda impikan selama ini. 

Sumber rujukan : Penolongakauntan.com  

Read more ...

Sunday, June 23, 2013

Trik Mencari Backlink Dengan Google

Trik Mencari Backlink Dengan Google 

Backlink google

Trik mencari backlink dengan Google, berdasarkan kajian saya, didapati blog yang berada di kedudukan yang teratas selalunya mempunyai backlink yang cukup tinggi. Jadi, tak hairanlah mereka boleh menang dalam cabaran SEO. Jadi, kalau anda nak memang, anda kenalah ada backlink yang tinggi. Cara nak check kekuatan backlink adalah melalui website backlinkwatch.com

Trik mencari backlink berkualiti yang akan saya kongsikan kali ini menggunakan cara yang selalu digunakan oleh para hacker untuk mencari target keyword. 

Mencari Backlink Dengan Teknik Google 

Selepas kita menekan kata kunci di google, maka akan muncul dokumen pada search engine result page (SERP) dipengaruhi oleh algoritma query. Google ada memberikan tips dalam melakukan pencarian dengan menggunakan beberapa kata dan karakter supaya memudahkan kita mencari dokumen web. Contohnya kata inurl, allinurl, intext, allintext, site dan lain-lain.

Cara penggunaan kata inurl: dalam query google bermaksud kita nak cari kata kunci yang ada pada url. Contohnya, kita ingin mencari url yang mengandungi kata "buat duit dari rumah" maka kita gunakan query inurl:buat duit dari rumah dalam kotak carian google. Kalau nak lebih faham cubalah buat sendiri

Selain daripada inurl kita juga boleh menggunakan kata lain seperti:
  • allinurl: sama seperti inurl:
  • intext: & allintext: mencari kandungan kata dalam dokumen
  • site: mencari domain. Biasanya ditulis seperti site:.com kadangkala ada juga juga .net .co.my atau lain-lain domain 
  • intitle: Untuk mencari kata pada tajuk dokumen.
Dan masih banyak lagi.

Trik mencari backlink dengan google

Cara menggunakan google untuk backlink berkualiti dan relevan sebenarnya tak la susah sangat. Kita hanya perlu menggunakan dua atau tiga kata tersebut dalam satu query. Saya ambil contoh seperti ini. Anggap saja kita sedang mencari backlink dari blog dengan domain .edu, maka kita perlu tulis begini:

                    inurl:blog site:.edu

Kita boleh tambahkan kata kunci yang kita inginkan agar hasil yang kita dapat lebih relevan. Contohnya saya sedang mencari backlink untuk keyword "Cabaran SEO Blog 3 dalam 1 Happy New Year 2013" maka saya cuma perlu tulis begini:

intext:"Cabaran SEO Blog 3 dalam 1 Happy New Year 2013" inurl:blog site:.edu

Anda boleh cuba dengan menggabungkan beberapa kaedah google lain seperti, intitle:keyword inurl:forum site:.gov dan yang lainya.

Beberapa query untuk mencari backlink

Backlink google 2

Berikut Saya kongsikan sedikit query yang anda boleh cuba.
  • .edu blog: Keyword site:.edu inurl:blog "post a comment" -"you must be logged in"
  • .gov blog: Keyword site:.gov inurl:blog "post a comment" -"you must be logged in"
  • Komen dengan anchor text: Keyword "Allowed HTML tags:"
  • Komen blog dofollow: Keyword "Notify me of follow-up comments?" "Submit the word you see below:"
  • Squidoo: "add to this list" site:squidoo.com

Sekian saja buat kali ini. Teruskan mencari backlink di google tapi cuba elakkan tindakan spam

Terimakasih kerana sudi membaca hingga habis dan semoga memberi manfaat buat semua 


Read more ...

Thursday, June 20, 2013

Bagaimana Cara Nak Memenangi Perolehan/Tender Kerajaan

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Ramai kontraktor di luar yang mengeluh susah sangat nak dapat kontrak tender kerajaan ni. Mungkin ramai dah tahu syarikat Bumiputera akan mudah dapat kerja. Tapi tak tahu kriteria pemilihan. Saya akan kongsikan..

Syarikat Bumiputera mempunyai nilai peratus keutamaan untuk memenangi perolehan kerajaan. Keutamaan ini adalah diberikan bagi mengekalkan daya saing dikalangan kontraktor Bumiputera agar dapat bersaing dengan kontraktor bukan Bumiputera. Dari segi definisi sebuah syarikat diiktiraf sebagai sebuah syarikat Bumiputera jika memenuhi kreteria seperti berikut:
  • Sekurang-kurangnya 51 peratus daripada pemilikan saham syarikat dimiliki oleh Bumiputera dimana pemilikan saham individu Bumiputera hendaklah  melebihi saham individu bukan Bumiputera
  • Sekurang-kurangnya 51 peratus daripada Lembaga Pengarah syarikat dipegang oleh Bumiputera
  • Jawatan Ketua Eksekutif, Pengarah Urusan atau Pengurus Besar dan jawatan-jawatan penting lain (key post) hendaklah dipegang oleh Bumiputera
  • Sekurang-kurangnya 51 peratus daripada pekerja syarikat hendaklah terdiri dari Bumiputera
  • Pengurusan kewangannya hendaklah dikuasai oleh Bumiputera
  • Carta organisasi dan fungsi pengurusan syarikat hendaklah menunjukkan penguasaan sepenuhnya oleh Bumiputera.
Pemberian taraf Bumiputera dan pengeluaran sijil kepada sesebuah syarikat yang layak bagi bidang bekalan dan perkhidmatan akan dibuat oleh Kementerian Kewangan sahaja dan bidang kerja akan dibuat oleh PKK sahaja.

Bagi perolehan yang melebihi RM 100,000, Jabatan atau Agensi kerajaan dikehendaki memberi keutamaan harga kepada syarikat Bumiputera untuk perolehan bekalan dan perkhidmatan mengikut peratusan yang telah ditetapkan seperti  di bawah:

Nilai Perolehan Peratusan Keutamaan

Melebihi RM 100,000 hingga RM 500,000 sebanyak 10 %
Melebihi RM 500,000 hingga RM 1.5 juta sebanyak 7 %
Melebihi RM 1.5 juta hingga RM 5 juta sebanyak 5 %
Melebihi RM 5 juta hingga RM 10 juta sebanyak 3 %
Melebihi RM 10 juta hingga RM 15 juta sebanyak 2.5 %

Keutamaan harga ini adalah berdasarkan kepada nilai tawaran terendah dan boleh diterima dari syarikat Bukan Bumiputera.

Contohnya tawaran terendah yang diterima oleh syarikat Bukan Bumiputera dalan sebuah tender adalah RM 10 juta. Maka peratus keutamaan adalah 5 %.

Kiraannya adalah RM 10 juta X 5 % = RM 500,000

Jika satu syarikat Bumiputera memasuki tender kerajaan tersebut dengan RM 10.5 juta, syarikat tersebut layak diberi keutamaan untuk memenangi tender tersebut dgn syarat melepasi keperluan teknikal. Walaupun terdapat syarikat bukan bumiputera yang menawarkan harga lebih rendah dari nilai tersebut.

Untuk lebih makulmat dalam perolehan kerajaan dan bagaimana untuk anda memenangi perolehan kerajaan. Sila dapatkan ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan. Klik link untuk dapatkannya Perolehan Kerajaan


Read more ...

Advertisment

Site Info

Blogged.myKedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Malaysia BacklinksFree Backlinks Malaysia Free Backlink ServicesMalaysian Free Auto Backlink Exchange Ping your blog, website, or RSS feed for FreeBloggers - Meet Millions of BloggersMy Ping in TotalPing.com Personal directory Personal Blogs Personalmonitorbacklinks.com - SEO tool to Monitor Backlinks

Followers

Google+ Followers