Friday, October 29, 2010

Gadis Mati Dalam Beg

Satu lagi kejadian yang menyayat hati berlaku. Kali ini gadis ditemui mati dalam beg pula. Sungguh kejam pembunuh gadis ini kerana dilaporkan gadis tersebut mengalami pendarahan dalam perut. Apakah manusia sekarang dah tak tahu menilai nyawa? Tak tahu apa puncanya, tetapi dibunuh dengan sebegitu kejam sekali. Susahlah begitu, dimasukkan pula kedalam beg. Mayatnya dibuang begitu saja macam sampah. Kes bunuh semakin menjadi-jadi sekarang ini. Dah tu pulak cara pembunuhan juga pelbagai bentuk dan cara. Apa nak jadi dengan dunia sekarang ni?
Read more ...

Thursday, October 28, 2010

Rahsia Lulus peperiksaan PTD

Salam,

Tinggal 10 hari lagi sebelum peperiksaan PTD gred 41 bermula. Dah bersedia ke belum ni? Persediaan sangat penting sebelum menghadapi peperiksaan. Kalau dah ambil sampai 2-3 kali tak lulus juga mesti ada yang tak kena. Jadi sebelum anda kecewa lagi. Jangan berlengah lagi mendapatkan panduan ini

Kenapa anda perlu dapatkan panduan ini?

  • Ramai yang telah LULUS ujian bertulis PTD sebelum ini dengan bantuan pakej ebook ini dan kini tiba masanya untuk anda pula berjaya! Dengan bantuan produk ini tiada alasan lagi untuk anda GAGAL!
  • Pembelian anda dibekalkan dengan jaminan pulangan wang, jadi tiada risiko untuk anda! Anda tahu siapa Team TipsPTD dan mereka-mereka yang telah LULUS terdahulu sebelum anda adalah mereka yang memilih untuk memiliki pakej rujukan dari Team TipsPTD
Jangan berlengah lagi..dapatkan tipsptd sekarang
Read more ...

Playstation Phone

Pernah main game playstation? Memang seronok dapat layan game di playstation ni. Memang terleka dibuatnya. Para penggemar playstation di malaysia tak lama lagi bolehlah beralih kepada playstation phone pula. Tapi tak tahula bila nak sampai kat malaysia. Ciri-ciri telefon adalah seperti berikut:

  • Android 3.0 (aka Gingerbread)
  • 1GHz Qualcomm MSM8655 (a chip similar to the one found in the G2, but 200MHz faster),
  • 512MB of RAM
  • 1GB of ROM
  • screen is in the range of 3.7 to 4.1 inches.
  • support for microSD cards.
Read more ...

Wednesday, October 27, 2010

Belajar Buat Website

Kenapa ada yang sanggup datang daripada Sarawak dan Singapore semata-mata untuk belajar buat website secara one on one coach? Tentunya orang yang mengajar ini hebat orangnya. Kalau tidak masakan mereka sanggup melabur untuk mendapatkan ilmu buat website ini.

Jika anda pernah baca rahsia internet tulisan Dr Irfan Khairi juga menyarankan agar peniaga di internet belajar buat website sendiri.

3 cabang ilmu website ini akan diajar sehingga faham

1. Buat website
2. pasang autoresponder
3. Promosi, Promosi, Promosi

Semua itu akan diajar semasa bengkel ini. Jadi, biar lambat jangan tak buat langsung.Siapakah yang hebat sangat tu,Klik sini
Read more ...

Dapatkan Backlink Percuma Untuk Naikkan Ranking


Ada berita baru dari rakan blogger di blog Blog Internet Bisnis. Ternyata, MLM sekarang bukan hanya digunakan untuk cari duit saja sama ada dari bisnes online ataupun bisnes offline.
Di dunia blogger, sistem MLM ini juga digunakan untuk mendapatkan backlink yang banyak. Buat rakan-rakan blogger lain yang ingin menyertai MLM Backlink ini, silakan copy paste tulisan dibawah ini dengan mengikut syarat yang telah dibuat….

Yang pasti ianya PERCUMA … dan jom kita lihat seberapa dahsyatnya sistem MLM ini digunakan untuk backlink…

Siapa yang meragukan hebatnya MLM Backlink ini? Siapa yang menganggap remeh kehebatan penyebaran produk dengan pemasaran sistem Multi Level Marketing? Ok, saya ingin mencuba mempelawa anda semua untuk memanfaatkan kedahsyatan faktor kali dan kepantasan penyebaran ini dalam bentuk backlink.
Caranya sangat mudah.
Anda hanya perlu meletakkan link-link berikut ini di blog atau artikel anda:

1)
Bisnis2qta
2)
Asral Enterprise
3)
Fadhilahmj
4)
JAMUMAN
5)
Fajridil Adha
6)
Taman Lagu - Free Mp3 Downloads
7)
Jubah Wanita
8)
Jubah Lelaki
9)
Taman Telekung
10) Halimkk

Tapi ingat, sebelum anda meletakkan link diatas, anda harus membuang peserta nombor 1 dari senarai. Sehingga semua peserta naik 1 level. Yang berada di nombor 2 ditukar menjadi nombor 1, nombor 3 jadi 2, dan seterusya. Kemudian masukkan link anda sendiri di bahagian paling bawah (nombor 10).
Jika setiap peserta mampu mencari 5 orang saja, maka jumlah backlink yang akan diperoleh adalah
Ketika Kedudukan anda 10, jumlah backlink = 1
Kedudukan 9, jml backlink = 5
Kedudukan 8, jml backlink = 25
Kedudukan 7, jml backlink = 125
Kedudukan 6, jml backlink = 625
Kedudukan 5, jml backlink = 3,125
Kedudukan 4, jml backlink = 15,625
Kedudukan 3, jml backlink = 78,125
Kedudukan 2, jml backlink = 390,625
Kedudukan 1, jml backlink = 1,953,125

Dan semuanya menggunakan kata kunci (keyword) yang anda inginkan. Dari segi SEO anda sudah mendapatkan 1,953,125 backlink dan kesannya jika pengunjung web para downline anda mengklik link itu, anda juga mendapatkan traffik tambahan.

Jadi, silakan copy paste artikel ini, dan hilangkan peserta nombor 1 lalu tambahkan link blog/web anda di kedudukan 10. Ingat, anda harus bermula dari kedudukan 10 agar hasilnya dapat dimaksimumkan. Kerana jika tiba-tiba anda di kedudukan 1, maka link anda akan hilang begitu ada yang masuk ke kedudukan 10.
Selamat mencoba.. dan ayuh kita lihat bagaimana kesannya.
Read more ...

Diabetes Mellitus

Apakah itu diabetes?
Diabetes adalah salah satu penyakit kronik dimana ianya merupakan masalah yang besar di kebanyakan negara-negara didunia. Di Malaysia satu kajian telah dilakukan pada tahun 1996 dimana di anggarkan 700,000 hingga 900,000 orang dewasa berumur 30 tahun keatas menghidapi diabetes atau terdapat 8 penghidap diabetes bagi setiap 100 orang dewasa.
Diabetes adalah satu keadaan dimana tahap gula didalam darah anda adalah tinggi dari normal. Ia adalah satu daripada faktor utama untuk mendapat sakit jantung atau angin ahmar. Diabetes berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin sendiri dengan berkesan. Makanan yang kita makan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah kedalam sel dan tisu, dimana ia akan digunakan untuk bahan bakar.
Apabila kekurangan insulin, gula tidak boleh dibawa kedalam sel dan tisu, maka paras gula dalam badan akan meningkat. Ini akan merosakkan sel yang memerlukan glukosa untuk bahan bakar dan juga ini akan merosakkan organ dan tisu yang didedahkan kepada tahap glukosa yang tinggi.
Dua jenis diabetes
Terdapat dua jenis diabetes utama:
  • Jenis 1 - "Diabetes atau Insulin Dependent Diabetes Mellitus" (bergantung pada Insulin)
    • Biasanya berlaku pada kanak-kanak dan remaja
    • Biasanya tidak dapat menghasilkan insulin
  • Jenis 2 - "Diabetes atau Non-Insulin Dependent Diabetes Mellitus" (tidak bergantung pada insulin)
    • Jenis paling biasa ditemui dan lebih daripada 90% penghidap diabetes adalah penghidap jenis ini.
    • Selalunya pada orang yang berumur dan berat badan berlebihan.
Bagaimanapun, terdapat satu lagi jenis kumpulan individu yang berada diantara kedua-dua jenis diatas yang dikenali sebagai Impaired Glucose Tolerance atau kumpulan IGT.

Apakah tanda-tanda amaran diabetes?
Anda boleh mengalami berlainan tanda-tanda dan gejala. Walaubagaimanapun, gejala yang biasa dialami ialah:
  • Haus/dahaga (haus yang berlebihan)
  • Letih
  • Berat badan menurun
  • Penglihatan kabur
  • Otot lemah
  • Gatal
Lain-lain gejala termasuk:
  • Pengidap penyakit kulit yang berpanjangan
  • Luka yang lambat sembuh
  • Kencing yang kerap
  • Gatal pada bahagian kemaluan
  • Rasa kebas
Anda boleh juga menghidapi diabetes tanpa apa-apa gejala. Jangan bergantung kepada gejala untuk mengetahui anda adalah penghidap diabetes. Jalankan ujian di klinik kesihatan berdekatan.
Siapakah yang mempunyai risiko tinggi untuk mendapat diabetes?
Sesiapa saja tidak kira umur boleh menghidapi diabetes. Walaubagaimanapun anda mempunyai risiko yang tinggi untuk menghidapi diabetes jika mempunyai perkara berikut:
  • Berumur 35 tahun atau lebih tua. Semakin tua semakin tinggi risiko anda untuk menghidapi diabetes
  • Berat badan berlebihan atau obesiti.Semakin berat badan anda bertambah, semakin tinggi risiko anda menghidap diabetes.
  • Impaired glucose tolerance (IGT).
  • Latar belakang keluarga yang mempunyai diabetes
  • Sejarah diabetes pada kehamilan terakhir.
  • Sejarah mempunyai bayi yang besar (berat kelahiran adalah 4.0 kg atau lebih ) .
  • Tekanan darah tinggi
  • Tidak aktif -gaya hidup sedentari
  • Faktor pemakanan -Pengambilan makanan berlemak tinggi dan kurang pengambilan makanan berserat
  • Tahap lemak/ kolesterol yang tinggi .
Jika anda fikir anda mempunyai risiko tinggi untuk menghidapi diabetes, hubungi klinik kesihatan berdekatan.

Komplikasi diabetes
Diabetes adalah masalah kronik dan boleh mengganggu banyak organ bergantung kepada kawalan gula dalam darah. Tanpa pengurusan yang betul ianya boleh mendatangkan berbagai komplikasi seperti penyakit kardiovaskular, kegagalan buah pinggang, buta dan kerosakan saraf.
Keadaan kecemasan:
  • Hipoglisemia -ialah apabila tahap gula dalam darah adalah rendah. Anda akan mengalami sakit kepala, rasa pening, pusing, ketar tangan dan berpeluh. Anda boleh pengsan atau di serang sawan jika kandungan gula anda adalah terlalu rendah
  • Diabetes Ketoacidosis adalah keadaan serius apabila tahap gula terlalu tinggi. (Ini biasanya bermaksud anda benar-benar kekurangan insulin). Ia juga boleh di hasilkan oleh tekanan, jangkitan kuman, kecederaan, penggunaan ubatan atau kemasukan wad bagi angin ahmar atau sakit jantung. Anda akan mengalami mengantuk dan tidak sedar diri.
  • Hiperglisemia - adalah apabila tahap gula dalam darah tinggi. Anda akan mengalami mengantuk dan tidak sedar diri
Kandungan gula dalam darah tinggi yang berpanjangan ( Kronik)
  • Ini menyebabkan kerosakan jangka panjang:
    • Mata
      • Katarak, pendarahan dalam mata dan menyebabkan buta
    • Saraf
      • Kebas atau kehilangan deria rasa pada tangan dan kaki dimana pesakit boleh mendapat kecederaan tanpa disedari. Ini boleh menyebabkan luka pada kaki dan gangrene
    • Otak
      • Angin ahmar (hubung dengan strok)
    • Buah pinggang
      • kegagalan buah pinggang
    • Jantung
      • Sakit jantung
Berita baik adalah jika anda dapat mengawal diabetes dengan baik, ini akan membantu mengelakkan atau melambatkan komplikasi

Apakah yang sepatutnya saya lakukan untuk mengelakkan dari mendapat diabetes?
Kawalan diabetes yang baik adalah anda boleh mengawal tahap gula dalam darah menghampiri tahap normal. Ini boleh di capai dengan kaedah berikut:
  • Mengawal pengambilan makanan
    • Mengambil makanan seimbang kerana pengambilan makanan berlebihan akan meninggikan tahap gula dalam darah
  • Melakukan senaman fizikal
    • Senaman dapat mengurangkan kandungan gula dalam darah dan membantu insulin bekerja dengan lebih berkesan. Senaman juga dapat membantu anda mengurangkan berat badan.
  • Ubatan
    • Jika anda pengidap diabetes jenis 1, anda memerlukan suntikan insulin
    • Jika anda pengidap diabetes jenis 2, anda mungkin hanya memerlukan pengambilan ubat hipoglisemia untuk menurunkan tahap gula dalam darah dan sesetengah mungkin memerlukan suntikan insulin.
Walaupun anda menghidap diabetes, anda masih boleh menjalani kehidupan normal dan aktif.
Anda boleh menjaga diri anda sendiri
  • Penjagaan secara umum:
    • Penjagaan kulit
      • Mandi setiap hari
      • Keringkan semua bahagian badan dengan sempurna
      • Merawat luka dan calar dengan segera
      • Berjumpa doktor jika luka tidak sembuh selepas 2 - 3 hari.
    • Penjagaan kaki
      • Basuh kaki setiap hari
      • Keringkan semua bahagian kaki dengan sempurna terutama antara celah-celah jari kaki
      • Periksa kaki anda setiap hari untuk luka, calar, melecur atau apa-apa perubahan warna kulit.
      • Potong kuku jari kaki secara lurus
      • Tukar stokin anda setiap hari
      • Jangan berjalan tanpa kasut
      • Selalu pakai kasut yang lembut dan sesuai di guna luar rumah.
  • Mengawasi diri sendiri
    • Anda digalakkan untuk melakukan pengawasan glukosa dalam darah. sendiri. Kerap memeriksa tahap glukosa dalam darah boleh memberitahu keberkesanan cara anda mengawal diabetes
http://www.myhealth.gov.my/myhealth/bm/$public/story_images/adult/Males1.jpg
  • Penjagaan gigi
  • Kerap menjalani pemeriksaan mata
  • Mengelakkan minuman keras
  • Berhenti merokok

Apakah yang patut saya lakukan untuk mengelakkan dari mendapat penyakit diabetes?
Diabetes boleh dicegah dengan mengamalkan gaya hidup sihat:
  • Makan makanan berkhasiat dapat membantu mengawal tahap gula dalam darah, mengekalkan berat badan, mengawal paras kolesterol, mengurangkan tekanan darah tinggi dan mencegah penyakit jantung.
  • Senaman dapat memperbaiki kecergasan, membakar kalori. Oleh itu dapat mengurangkan lemak dalam badan dan mengawal berat badan anda. Senaman merendahkan kadar gula dalam darah dan membantu tubuh anda untuk menggunakan gula dalam darah dengan baik.
  • Kajian menunjukkan obesiti mempunyai hubungkait dengan diabetes. Kekalkan berat badan yang unggul
Kredit to: http://www.infosihat.gov.my
Read more ...

Tuesday, October 26, 2010

5 cara promosi Affiliate

Salam,

Dah lama tak update blog ni. Macam dah bersawang jer. Hari ni saya nak kongsi cerita tentang peluang nak tambah income melalui affiliate. Salah satu cabang untuk menambahkan pendapatan di internet adalah melalui Affiliate. Dah banyak program sekarang yang menggelarkan sebagai program affiliate. Ada yang perlu keluar modal untuk sertai affiliate ni.

Mengikut pemahaman saya affiliate ni selalu daftar free saja. Lepas tu bergantunglah kepada cara kita nak promosikan link affiliate. Nak promosi pun ada cara yang free ada juga cara yang berbayar. Saya senaraikan disini 5 cara free dulu

1. Promosi melalui iklan percuma
2. Promosi melalui forum
3. Promosi melalui facebook
4. Promosi melalui yahoogroup
5. Promosi melalui artikel

Nak belajar dengan mendalam lagi berkenaan dengan ilmu affiliate ni saya sarankan mendapatkan laporan lengkap daripada sahabat saya di sini
Read more ...

Wednesday, October 06, 2010

Sinar FM ranking no 1




Mengikut berita daripada berita harian, Sinar FM masih mengekalkan kedudukan no 1 dalam kedudukan ranking radio-radio di malaysia. saya pun suka dengar Sinar FM pagi-pagi, terutamanya dengan gandingan raja azura, salleh yakob dan KRill. Yang paling saya suka ialah part lagu melayu ditukar ke english. Direct punya translate. Lagu raya pun jadi juga.. Syabaslah Sinar FM
Read more ...

Advertisment

Site Info

Blogged.myKedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Malaysia BacklinksFree Backlinks Malaysia Free Backlink ServicesMalaysian Free Auto Backlink Exchange Ping your blog, website, or RSS feed for FreeBloggers - Meet Millions of BloggersMy Ping in TotalPing.com Personal directory Personal Blogs Personalmonitorbacklinks.com - SEO tool to Monitor Backlinks

Followers

Google+ Followers