Thursday, September 12, 2013

15 Tips RumahTangga Bahagia

Kali ini saya akan berkongsi 15 tips untuk menjadikan rumahtangga anda bahagia hingga ke syurga
insyallah…
Berikut ialah antara tipsnya iaitu
1. Selalulah beritahu dia yg anda sayangkan dia sgt.
2. Pujuklah dia sekiranya dia merajuk.
3. Rajin2lah bg dia hadiah, tak perlu mahal yg penting ikhlas dan penuh makna.
4. Sekali sekala tu buatlah kerja rumah and let your wife rest.
5. Kalau pandai masak tu, sekali skala masakalah sesuatu yg special utk dia.
6. Peluk dan kiss la your wife selalu..jgn hangat time awal2 kawin je.
7. Tidurlah rapat2 dgn isteri. Buang ego dgn mntak izin sekiranya kita letih dan nak tido dlu...jgn trus zzzZZzzz
8. Time dia marah, jgn naikkan lg kemarahan dia. Belailah
9. Jgn lupa tarikh2 penting dlm hidup dia dan anda.
10. If your wife ask your opinion, berilah dgn ikhlas..jgn asik jwb 'ikut ayang laaahh'
11. Urut dan belailah isteri..lg2 bile dia penat buat kerja rumah.
12. Buat apa yg dia suka dan tggal ape yg dia tak suka...
13. Jgn suka sgt memerintah isteri.
14. Sesibuk mana pun anda, make sure luangkan sedikit masa utk si dia.
15. Again...DOA..doakan agar isteri kita menjadi isteri yg soleh dan ibu yg terbaik utk anak2 kita nnti..

Read more ...

Advertisment

Site Info

Blogged.myKedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Malaysia BacklinksFree Backlinks Malaysia Free Backlink ServicesMalaysian Free Auto Backlink Exchange Ping your blog, website, or RSS feed for FreeBloggers - Meet Millions of BloggersMy Ping in TotalPing.com Personal directory Personal Blogs Personalmonitorbacklinks.com - SEO tool to Monitor Backlinks

Followers

Google+ Followers