Wednesday, June 26, 2013

Cara Nak Lulus Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27- 4 Julai 2013


Tahniah diucapkan kepada calon yang terpilih untuk menduduki Peperiksaan Penolong Akauntan W27 (Peperiksaan Bertulis) pada 4 Julai 2013. Tentu anda berdebar-debar menanti tarikh peperiksaan tersebut. Mana taknya, macam-macam nak kena baca ni. Jika anda berasa tak yakin dan masih gabra tentang apa soalan yang nak keluar nanti, bolehlah dapatkan Pakej Rujukan Penolong Akauntan Gred W27  yang sudah dibuka untuk jualan kepada umum.

Pakej ini bukan semua semua jawatan, tapi khusus buat para calon peperiksaan yang masih mencari pakej rujukan, contoh soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 dan Bagaimana cara menjawab soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 itu nanti, mungkin panduan ini sangat SESUAI buat anda. Cuma jangan suka bertangguh-tangguh. Pakej ini sangat TERHAD! Saya tak nak anda KECEWA bila anda nak dapatkan nanti, kuota jualan telah TAMAT. Anda merayu macam mana pun, tak akan dilayan lagi. 



Dapatkan SEGERA disini - http://www.penolongakauntan.com

Saya doakan semoga anda dapat menjawab soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 dengan tenang dan BERJAYA mendapat jawatan yang anda impikan selama ini. 

Sumber rujukan : Penolongakauntan.com  

Read more ...

Sunday, June 23, 2013

Trik Mencari Backlink Dengan Google

Trik Mencari Backlink Dengan Google 

Backlink google

Trik mencari backlink dengan Google, berdasarkan kajian saya, didapati blog yang berada di kedudukan yang teratas selalunya mempunyai backlink yang cukup tinggi. Jadi, tak hairanlah mereka boleh menang dalam cabaran SEO. Jadi, kalau anda nak memang, anda kenalah ada backlink yang tinggi. Cara nak check kekuatan backlink adalah melalui website backlinkwatch.com

Trik mencari backlink berkualiti yang akan saya kongsikan kali ini menggunakan cara yang selalu digunakan oleh para hacker untuk mencari target keyword. 

Mencari Backlink Dengan Teknik Google 

Selepas kita menekan kata kunci di google, maka akan muncul dokumen pada search engine result page (SERP) dipengaruhi oleh algoritma query. Google ada memberikan tips dalam melakukan pencarian dengan menggunakan beberapa kata dan karakter supaya memudahkan kita mencari dokumen web. Contohnya kata inurl, allinurl, intext, allintext, site dan lain-lain.

Cara penggunaan kata inurl: dalam query google bermaksud kita nak cari kata kunci yang ada pada url. Contohnya, kita ingin mencari url yang mengandungi kata "buat duit dari rumah" maka kita gunakan query inurl:buat duit dari rumah dalam kotak carian google. Kalau nak lebih faham cubalah buat sendiri

Selain daripada inurl kita juga boleh menggunakan kata lain seperti:
  • allinurl: sama seperti inurl:
  • intext: & allintext: mencari kandungan kata dalam dokumen
  • site: mencari domain. Biasanya ditulis seperti site:.com kadangkala ada juga juga .net .co.my atau lain-lain domain 
  • intitle: Untuk mencari kata pada tajuk dokumen.
Dan masih banyak lagi.

Trik mencari backlink dengan google

Cara menggunakan google untuk backlink berkualiti dan relevan sebenarnya tak la susah sangat. Kita hanya perlu menggunakan dua atau tiga kata tersebut dalam satu query. Saya ambil contoh seperti ini. Anggap saja kita sedang mencari backlink dari blog dengan domain .edu, maka kita perlu tulis begini:

                    inurl:blog site:.edu

Kita boleh tambahkan kata kunci yang kita inginkan agar hasil yang kita dapat lebih relevan. Contohnya saya sedang mencari backlink untuk keyword "Cabaran SEO Blog 3 dalam 1 Happy New Year 2013" maka saya cuma perlu tulis begini:

intext:"Cabaran SEO Blog 3 dalam 1 Happy New Year 2013" inurl:blog site:.edu

Anda boleh cuba dengan menggabungkan beberapa kaedah google lain seperti, intitle:keyword inurl:forum site:.gov dan yang lainya.

Beberapa query untuk mencari backlink

Backlink google 2

Berikut Saya kongsikan sedikit query yang anda boleh cuba.
  • .edu blog: Keyword site:.edu inurl:blog "post a comment" -"you must be logged in"
  • .gov blog: Keyword site:.gov inurl:blog "post a comment" -"you must be logged in"
  • Komen dengan anchor text: Keyword "Allowed HTML tags:"
  • Komen blog dofollow: Keyword "Notify me of follow-up comments?" "Submit the word you see below:"
  • Squidoo: "add to this list" site:squidoo.com

Sekian saja buat kali ini. Teruskan mencari backlink di google tapi cuba elakkan tindakan spam

Terimakasih kerana sudi membaca hingga habis dan semoga memberi manfaat buat semua 


Read more ...

Thursday, June 20, 2013

Bagaimana Cara Nak Memenangi Perolehan/Tender Kerajaan

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Ramai kontraktor di luar yang mengeluh susah sangat nak dapat kontrak tender kerajaan ni. Mungkin ramai dah tahu syarikat Bumiputera akan mudah dapat kerja. Tapi tak tahu kriteria pemilihan. Saya akan kongsikan..

Syarikat Bumiputera mempunyai nilai peratus keutamaan untuk memenangi perolehan kerajaan. Keutamaan ini adalah diberikan bagi mengekalkan daya saing dikalangan kontraktor Bumiputera agar dapat bersaing dengan kontraktor bukan Bumiputera. Dari segi definisi sebuah syarikat diiktiraf sebagai sebuah syarikat Bumiputera jika memenuhi kreteria seperti berikut:
  • Sekurang-kurangnya 51 peratus daripada pemilikan saham syarikat dimiliki oleh Bumiputera dimana pemilikan saham individu Bumiputera hendaklah  melebihi saham individu bukan Bumiputera
  • Sekurang-kurangnya 51 peratus daripada Lembaga Pengarah syarikat dipegang oleh Bumiputera
  • Jawatan Ketua Eksekutif, Pengarah Urusan atau Pengurus Besar dan jawatan-jawatan penting lain (key post) hendaklah dipegang oleh Bumiputera
  • Sekurang-kurangnya 51 peratus daripada pekerja syarikat hendaklah terdiri dari Bumiputera
  • Pengurusan kewangannya hendaklah dikuasai oleh Bumiputera
  • Carta organisasi dan fungsi pengurusan syarikat hendaklah menunjukkan penguasaan sepenuhnya oleh Bumiputera.
Pemberian taraf Bumiputera dan pengeluaran sijil kepada sesebuah syarikat yang layak bagi bidang bekalan dan perkhidmatan akan dibuat oleh Kementerian Kewangan sahaja dan bidang kerja akan dibuat oleh PKK sahaja.

Bagi perolehan yang melebihi RM 100,000, Jabatan atau Agensi kerajaan dikehendaki memberi keutamaan harga kepada syarikat Bumiputera untuk perolehan bekalan dan perkhidmatan mengikut peratusan yang telah ditetapkan seperti  di bawah:

Nilai Perolehan Peratusan Keutamaan

Melebihi RM 100,000 hingga RM 500,000 sebanyak 10 %
Melebihi RM 500,000 hingga RM 1.5 juta sebanyak 7 %
Melebihi RM 1.5 juta hingga RM 5 juta sebanyak 5 %
Melebihi RM 5 juta hingga RM 10 juta sebanyak 3 %
Melebihi RM 10 juta hingga RM 15 juta sebanyak 2.5 %

Keutamaan harga ini adalah berdasarkan kepada nilai tawaran terendah dan boleh diterima dari syarikat Bukan Bumiputera.

Contohnya tawaran terendah yang diterima oleh syarikat Bukan Bumiputera dalan sebuah tender adalah RM 10 juta. Maka peratus keutamaan adalah 5 %.

Kiraannya adalah RM 10 juta X 5 % = RM 500,000

Jika satu syarikat Bumiputera memasuki tender kerajaan tersebut dengan RM 10.5 juta, syarikat tersebut layak diberi keutamaan untuk memenangi tender tersebut dgn syarat melepasi keperluan teknikal. Walaupun terdapat syarikat bukan bumiputera yang menawarkan harga lebih rendah dari nilai tersebut.

Untuk lebih makulmat dalam perolehan kerajaan dan bagaimana untuk anda memenangi perolehan kerajaan. Sila dapatkan ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan. Klik link untuk dapatkannya Perolehan Kerajaan


Read more ...

Sunday, June 09, 2013

Buat Duit Dengan AssignJobs.com

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Baru-baru saya terjumpa satu lagi peluang untuk buat duit online. Anda cuma perlu buat kerja  mudah yang boleh disiapkan dalam masa yang cepat. Contohnya kerja adalah seperti like, comment, share, following, sign up program buat duit dan lain-lain lagi. Kepada sesiapa yang dah pernah join microworkers.com sudah tentu paham maksud saya ni. Kalau masih belum faham silalah jenguk sendiri di laman web AssignJobs.com 

AssignJobs.com ni adalah buatan orang Malaysia. Yang saya tahu, kebanyakan program microjob ni adalah daripada luar negara. Tahniah kepada Tuan Syed Ikhwan kerana berjaya menyediakan sebuah laman web sebegini untuk rakyat Malaysia. Sebenarnya dah lama saya tertunggu-tunggu laman web ini. Sama seperti laman microjob yang lain, pendaftaran AssignJobs.com adalah PERCUMA ataupun FREE. 

Oleh itu, tanpa membuang masa jom daftar dengan AssignJobs.com

buat duit dengan AssignJobs.com
 
Read more ...

Buat Duit Dengan Mudah.my

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Mudah.my adalah laman jual beli paling popular di Malaysia. Laman ini memberi peluang kepada ramai orang untuk berjual beli secara online dengan langkah yang mudah. Reka bentuk laman atau grafiknya juga sangat ringkas dan tidak mengelirukan pengguna. Setiap bulan 5.2 juta pelawat unik yang akan mengunjunginya.

Lebih daripada 84,000 akaun Pro Niaga yang telah didaftarkan. Kebanyakan yang mendaftar untuk akaun ini adalah peniaga sambilan dan usahawan kecil dan sederhana.

Mudah.my adalah ilham Mudah.my Sdn Bhd (dahulunya dikenali sebagai 701Search Sdn Bhd), sebuah syarikat usahasama antara Singapore Press Holdings Limited dan Schibsted ASA.

Singapore Press Holdings Limited (SPH) adalah organisasi peneraju media di Asia Tenggara. SPH juga telah menceburi bidang pengiklanan penyiaran dan hartanah.

Schibsted ASA melalui anak syarikatnya Schibsted Classified Media (SCM) adalah syarikat pengiklanan dalam talian terbesar di Eropah. Ia mempunyai aktiviti perniagaan di Belgium, Perancis, Sepanyol, Sweden, Eropah Timur, Amerika Latin dan Asia.

Ramai rakan-rakan saya suka membeli secara online di Mudah.my. Menurut mereka, tak kira apa produk yang anda cari, semua ada di mudah.my. Bukan saja tablet, bahkan rumah, kereta, homestay, ebook, telefon bimbit, eksesori kereta dan pelbagai produk lagi yang ada di sini.
Tidak kah anda nampak peluang buat duit di laman web mudah.my ni? Bayangkan 1% daripada 5.2 juta ini melihat tawaran anda. Sudah pasti ada jualan dapat dibuat. Jika anda serius nak buat duit, saya syorkan anda Download percuma ebook Buat Duit Dengan Mudah.my 

Saya sudah download ebook ini. Ia mengandungi 66 muka surat. Apa yang saya suka dengan ebook ini adalah, anda akan ditunjukkan cara untuk menggunakan produk orang lain untuk buat duit. Anda tak perlu ada produk sendiri sebenarnya. Teknik jualan guna SEO guna sangat menarik! Download SEGERA, saya jamin anda tak akan menyesal


Read more ...

Advertisment

Site Info

Blogged.myKedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Malaysia BacklinksFree Backlinks Malaysia Free Backlink ServicesMalaysian Free Auto Backlink Exchange Ping your blog, website, or RSS feed for FreeBloggers - Meet Millions of BloggersMy Ping in TotalPing.com Personal directory Personal Blogs Personalmonitorbacklinks.com - SEO tool to Monitor Backlinks

Followers

Google+ Followers