Friday, December 24, 2010

Contest Siapa Nak Buku "Buat Duit Dengan Blog"




Salam semua,

Aku nak buku "buat duit dengan blog" sebab aku masih belum buat duit dengan blog aku ni lagi. Mungkin aku takde strategi yang baik untuk buat duit dengan blog. Setakat ni aku cuma letakkan link affiliate dengan harapan ada yang berminat untuk membeli melalui link affiliate. Tapi, apakan daya belum ada hasil lagi .Sabar jela..

Matlamat 2011 adalah aku akan cuba buat duit daripada blog aku walau apa cara sekalipun. Sungguhpun aku cuma dapat RM1 pun jadilah. Kira buat dui jugak tu kan. Aku pun bukan pandai sangat berblog ni. Ni pun buat secara try and error saja. Saya cuba belajar daripada sahabat yang telah berjaya.

Dengan buku ini aku akan dapat buat duit dengan blog aku yang tak seberapa ni. Aku akan improve lagi cara entry aku supaya lebih menarik perhatian. Aku patut menang Contest Siapa Nak Buku "Buat Duit Dengan Blog"sebab aku betul-betul nak pelajari selok belok buat duit dengan blog.
Read more ...

Thursday, December 23, 2010

Perniagaan Internet - Affiliate

Salam semua,

Di internet sekarang ni kita dilimpahi dengan pelbagai program yang dilabelkan sebagai affiliate. Kepada sesiapa yang dah faham affiliate tu apa bolehlah kongsikan pandapat dan pandangan masing. Namun begitu, masih ramai lagi masyarakat kita yang masih samar-samar tentang definisi affiliate itu sendiri. Dalam membuat kajian tentang maksud affiliate ini, saya telah terjumpa satu artikel yang ditulis oleh salah seorang IM yang tidak asing lagi iaitu saudara
Mohd Suhaimy a.k.a shuth .Artikel ini ditulis pada tahun 2007. Namun, apa yang saya perhatikan masih banyak lagi program baru yang muncul di internet seperti yang dinyatakan dalam artikel. Sebagai panduan mungkin kita boleh membaca dan memahami dahulu mesej yang hendak disampaikan oleh penulis disini. Saya harap semua orang boleh berlapang dada dengan pendedahan ini.

Berikut adalah petikan daripada artikel tersebut

"
Satu ciri utama yang perlu anda tahu tentang program affiliate ialah, program affiliate yang sah tidak mempunyai banyak tingkat (tier). Maksimun tingkat (tier) yang dibenarkan untuk program affiliate hanyalah 2 tingkat (2nd tier) sahaja. Ini kerana, program affiliate lebih mengutamakan kepada jualan produk dan komisyen yang diberikan juga adalah berdasarkan hasil bilangan jualan produk, dan bukannya dari bilangan "downline" yang diperolehi. Jadi, jika ada website yang mendakwa mereka menjalankan program affiliate dan peringkat (tier) affiliate mereka lebih dari 2, iaitu kadangkala sehingga mencecah 5-8 peringkat. Usah sertai! Itu adalah skim piramid yang cuba memperbodohkan anda dengan istilah "Affiliate Program" .




Read more ...

Haruman Munif

Salam semua,

Semua orang sukakan wangian dan ini merupakan satu berita baik buat semua. Minyak wangi terbaru keluaran Munif Hijjaz Sdn. Bhd. telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan dan menjadi produk paling MELETUP pada tahun ini. Malah ia bersaing HEBAT dengan minyak wangi berjenama yang lain!

Apa Uniknya Haruman Minyak Wangi Munif Hijjaz ini?


  • Mempunyai jenama yang kukuh dan tersendiri.
  • Haruman minyak wangi Munif Hijjaz ini dibotolkan khas dengan 18 jenis haruman yang setara dengan minyak wangi antarabangsa!
  • 100% ketulenan patinya diakui tanpa campuran alkohol dan tanpa pencairan.
  • Bauannya semerbak dan keharumannya tahan sepanjang hari!
  • Sudah pasti ianya tidak sama dengan minyak attar biasa!
  • Tidak seperti minyak wangi yang lain, ianya mengandungi 8ML dalam satu botol tunggal bagi setiap kotak.
  • Haruman minyak wangi Munif Hijjaz ini boleh dibawa solat dan HALAL.
  • Penggunaan botol 'Miniature Roll On' yang mudah digunakan.
  • Lebih 150 kali penggunaan bagi setiap botol!
  • Harga yang terlalu rendah dan mampu milik. Hanya RM22.00 sebotol/sekotak bagi Semenanjung dan RM25.00 sebotol/sekotak bagi Sabah dan Sarawak!

Minyak Wangi Munif Hijjaz Minyak Wangi Munif Hijjaz
Minyak Wangi Munif Hijjaz!



Minyak Wangi Munif Hijjaz Minyak Wangi Munif Hijjaz
iklan di surat khabar dan juga majalah

Jadi, kepada sesiapa yang berminat nak dapatkan minyak wangi ni bolehlah klik disini
Read more ...

Wednesday, December 22, 2010

Percuma- Bagaimana Jana 60K daripada Ebay


Salam semua,

Hari ni saya nak share dengan semua tentang cara menjana pendapatan dari internet melalui Ebay. Perkongsian percuma ini adalah hasil usaha daripada saudara saiful izwan. Beliau menceritakan tentang pengalaman membuat duit daripada ebay. Semasa laporan percuma ini ditulis beliau masih lagi belajar di IPTA. Hasil usaha try and error dan juga ilmu daripada sifu-sifu ebay yang telah berjaya, beliau berjaya menghasilkan jualan sebanyak 60k dalam tempoh sebulan.

Semoga perkongsian ini dapat membuka minda kepada sesiapa yang berminat untuk menceburi bidang ini. sila klik pada ecover dibawah

Read more ...

Tuesday, December 21, 2010

Litrak dan Sprint Bagi Diskaun Tol

Litrak dan Sprint bagi diskaun tol sempena cuti krismas pada hari sabtu mulai jam 12.01mlm. Diskaun adalah seperti berikut:

Lingkaran Trans Kota Sdn. Bhd. (Litrak) - 60sen
Sistem Penyuraian Trafik KL Barat Sdn. Bhd(sprint) -20sen

*Berikut adalah kadar terkini sebelum diskaun




Toll Rates

SPRINT HIGHWAY TOLL RATES*
Type of Vehicle
Kerinchi Link
Damansara Link
Penchala Link
Private Car - Class 1
RM1.50
RM1.00
RM2.00
Vehicle with 2 axles (6 wheels) - Class 2
RM3.00
RM2.00
RM4.00
Vehicle with 3 axles (6 wheels and more) - Class 3
RM4.50
RM3.00
RM6.00
Taxi (Class 4)
RM0.80
RM0.50
RM1.00
Bus - Class 5
RM0.80
RM0.50
RM1.00
Toll Rates
LDP TOLL RATES
Type of Vehicle
Rate
Private Car - Class 1
RM1.60
Vehicle with 2 axles (6 wheels) - Class 2
RM3.20
Vehicle with 3 axles (6 wheels and more) - Class 3
RM4.80
Taxi (Class 4)
RM0.80
Bus - Class 5
RM0.80
Motocycle
FOC


Diskaun ini untuk semua kelas. Untuk berita penuh boleh rujuk sini
Read more ...

Guna Produk HPA

Produk HPA

  • Syarikat ini telah diasaskan oleh Tuan Hj. Ismail bin Hj. Ahmad
  • HPA Industries Sdn. Bhd. ditubuhkan pada 15 hb Julai 1995.
  • Tujuan utama penubuhan syarikat ini ialah untuk memberi pendedahan mengenai perubatan herba tradisional sebagai satu rawatan alternatif kepada masyarakat, bukan sahaja memberi kesihatan yang terjamin malahan dapat mengecapi kemakmuran dan memperkayakan kehidupan.
  • Pekerja di Kilang HPA, Kuala Perlis sentiasa menjaga standard “GMP”nya.Kini seramai 1800 orang
  • Kini, HPA Industries Sdn Bhd memiliki kilang di Arau, Kuala perlis, Sg.petani, Napoh, Ipoh, Jakarta dll yang serba moden dan mengusahakan ladang-ladang herba Rossele, Pegaga, Misai Kucing, Jagung, Serai, Pisang dan ternakan Ayam,itik, lembu dan Kambing Organik seluas 500 ekar untuk memastikan bekalan herba yang mencukupi.


Kategori Produk adalah seperti berikut:
Marilah bersama-sama menggunakan produk halal keluaran HPA.
Read more ...

Majalah Ikon Edisi Khas HPA

HPA telah menerbitkan majalah pertama bernama IKON. Ahli-ahli dan bukan ahli boleh mendapatkan majalah ini di cawangan HPA, HPA Halalmart di kawasan masing-masing





Harga Ahli RM20.00.
Harga Pengguna RM22.00.
Nilai Mata 5.
Dapatkan segera di HPA Mall, HPA Halal Mart, Cawangan HPA
Read more ...

Monday, December 20, 2010

Buat Duit Di Internet Cara MUDAH.. Inilah Caranya!

Sejak negara kita sering dilanda dengan masalah ekonomi yang tidak menentu, ramai di antara kita yang mula mencari peluang untuk tambah pendapatan. Antara peluang tambah pendapatan yang mendapat tempat dan menjadi pilihan adalah perniagaan. Ada yang memilih perniagaan offline dan tak kurang juga yang memilih perniagaan online.

Tetapi, sejak teknologi maklumat kian berkembang di negara kita dengan wujudnya pelbagai kemudahan seperti broadband dan streamyx, masyarakat kita mula menjadikan internet sebagai satu medium untuk menambah pendapatan.

Perkembangan ini sangat positif dan selaras dengan pendedahan tentang peluang buat duit di internet oleh beberapa individu atau mana-mana pertubuhan. Walaupun banyak peluang buat duit di internet cara sebenar didedahkan, masyarakat kita khususnya masih juga percaya dan lebih suka menyertai program-program buat duit yang menipu.

Antara program-program buat duit yang menipu adalah skim cepat kaya, skim ponzi, skim piramid, program HYIP, program reseller, dan banyak lagi. Kes-kes penipuan yang sering berlaku di internet sebenarnya adalah berpunca daripada sikap masyarakat kita sendiri. Sikap yang saya maksudkan adalah sikap ingin mendapat wang dengan cepat dan mahu menjadi kaya.

Biasalah orang kita. Apabila disogok dengan pelbagai janji manis dan pulangan wang yang lumayan, tanpa berfikir panjang, mereka terus mengambil peluang yang dianggap boleh mendatangkan hasil itu. Padahal, hasil yang bakal diterima adalah sebaliknya. Kemudian, selepas sedar mereka telah ditipu barulah nak menyesal. Kesian..

Dalam hal penipuan ini, untuk mengelakkan diri daripada terjebak dengan program buat duit yang menipu, anda seharusnya mengamalkan sikap berhati-hati sebelum menyertai mana-mana program buat duit. Langkah terbaik sebelum terjebak dan mengalami kerugian adalah anda perlu membuat kajian terhadap program berkenaan dengan menggunakan google atau bertanya kepada rakan-rakan usahawan internet yang lain.

Baik.. Jika anda bertanya kepada saya, apakah peluang buat duit di internet yang selamat dan mudah untuk dilakukan oleh sesiapapun? Jawapan saya adalah peluang buat duit di laman Mudah.my. Mengapa saya berikan jawapan itu dan bukannya buat duit dengan ebook, affiliate dan lain-lain?

Ini kerana, dengan buat duit di Mudah.my, anda boleh mula serta merta dan terus buat duit. Jika hendak dibandingkan dengan cara lain, anda memang boleh buat duit juga tetapi tidak secepat seperti buat duit di Mudah.my.

Untuk mempelajari dengan lebih lanjut berkenaan cara buat duit di laman Mudah.my, sahabat usahawan saya iaitu saudara Hafizi Zain dan Ejat Perindu telah mengeluarkan sebuah ebook terbaru mereka yang bertajuk Rahsia Lubuk Duit Di Mudah.my.



Dalam ebook tersebut, mereka berdua telah membongkarkan secara terperinci bagaimana caranya untuk buat duit di laman Mudah.my. Antara perkara-perkara rahsia yang dikongsikan adalah teknik tersembunyi buat duit di Mudah.my, teknik beriklan di Mudah.my cara hebat, teknik mendapatkan jualan sehingga hasilnya boleh mencecah lima angka dan banyak lagi.

Oleh itu, tanpa membuang masa anda lagi yang sememangnya sangat berminat untuk buat duit di internet, saya menjemput anda untuk berkunjung ke laman web ebook tersebut di rahsia mudah.my

Sebaik sahaja anda masuk ke sana, pastikan anda baca terlebih dahulu penerangan yang terdapat di sana. Kemudian, anda jangan berlengah-lengah pula, terus dapatkan ebook Rahsia Lubuk Duit Di Mudah.my di sana ya. Ebook tersebut hanya buat anda yang serius untuk tambah pendapatan di internet sahaja.

Semoga anda berjaya buat duit!
Read more ...

Sunday, December 05, 2010

Doa Akhir Tahun & Doa Awal Tahun Hijrah

Salam semua

Hari ni adalah hari terakhir bagi tahun 1431H. Esok dah masuk tahun baru 1423H. Eloklah kiranya kita akhiri tahun ini dengan Doa dan mulakan tahun baru kita dengan Doa agar lebih diberkati dan dirahmati Allah.

DOA AKHIR TAHUN HIJRAH

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata "Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakanaku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"



DOA AWAL TAHUN

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata "Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".

Sumber: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)
Read more ...

Advertisment

Site Info

Blogged.myKedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Malaysia BacklinksFree Backlinks Malaysia Free Backlink ServicesMalaysian Free Auto Backlink Exchange Ping your blog, website, or RSS feed for FreeBloggers - Meet Millions of BloggersMy Ping in TotalPing.com Personal directory Personal Blogs Personalmonitorbacklinks.com - SEO tool to Monitor Backlinks

Followers

Google+ Followers