Tuesday, September 28, 2010

14 Usahawan Kerajaan Hebat Tambah Income

Salam,

Saya mendapat satu email yang memberitahu tentang 14 usahawan kerajaan yang berjaya tambah income 4-5 angka sebulan secara part time sambil dapat gaji tetap di sektor kerajaan

Usahawan kerajaan tentunya ada rahsia SULIT yang disimpan untuk meraih pendapatan yang besar

Usahawan Kerajaan ini juga menggunakan sepenuhnya rahsia _____ mereka yang meledakkan bisnes mereka dengan modal yang rendah!

Ketahui lebih lanjut di http://tinyurl.com/2bln323

14 Usahawan Kerajaan & 14 Bisnes Berbeza!

Anda bakal didedahkan dengan :

1. Bisnes Batik – Md Nazri (Kelantan)
2. Bisnes Tudung – Puan Jaja (Terengganu)
3. Bisnes Kerepek – Puan Tromi (Sarawak)
4. Bisnes Ikan – Tuan Haji Ajmain (Pahang)
5. Bisnes Ikan Bakar – Pak Tam (Pahang)
6. Bisnes Reload – En. Ludin (Pahang)
7. Bisnes Kek – En. Hasbul (Sarawak)
8. Bisnes Karipap Instant & Samosa – En. Naziman (Pahang)
9. Bisnes Popiah Sambal Udang – Puan Zainab (Sarawak)
10. Bisnes Nasi Lemak – Puan Isma (Pahang)
11. Bisnes Ayam & Daging Kerisik – Puan Radiah (Sarawak)
12. Bisnes Jahit – Puan Sajlan (Sarawak)
13. Bisnes Sticker – En. Rizal (Sarawak)
14. Bisnes Kraftangan – En. Wahab (Terengganu)


Usahawan Kerajaan ini datang dari pelbagai latar belakang & tempat yang berbeza namun mereka mempunyai satu rahsia yang sama iaitu ____

Mereka menggunakan Rahsia ____ ini untuk tambah income 4-5 angka sebulan!

Ketahui dengan lebih lanjut di http://tinyurl.com/2bln323

-------------------------------------------------

Rahsia Usahawan Kerajaan dibongkar!

14 Usahawan Kerajaan & 14 Teknik rahsia yang bakal merubah persepsi anda terhadap kakitangan kerajaan selama-lamanya…

Ramai yang menganggap kakitangan kerajaan adalah seorang yang profesional dan tidak seharusnya melakukan bisnes part time…Namun begitu,tahukah anda ketika anda berfikir sebegitu…

Ada Usahawan Kerajaan yang sedang tersenyum dan secara senyap-senyap menjana 4-5 angka sebulan…

- Mereka ada gaji tetap di sektor kerajaan…
- Mereka low profile…
- Mereka juga mempunyai masa 24jam…
- Tapi pelik kenapa mereka dapat bercuti ke luar negara setiap tahun?

Kepada sesiapa yang berminat nak tahu rahsia mereka dan nak tambah income juga jangan lupa klik link ini

http://tinyurl.com/2bln323

Read more ...

Friday, September 24, 2010

Festival Betitik 2010

Pernah dengar berkenaan festival Betitik ?



Generasi pelapis dari Komuniti Bestari Kampung Ulu Putatan turut
membuat persembahan memalu muzik tradisi suku kaum Bajau
pada pembukaan Festival Betitik Sabah 2009 di Dataran Putatan,
baru-baru ini. (Gambar kanan) Penari dari lembaga kebudayaan
membuat persembahan yang bertenaga pada pembukaan Festival
Betitik Sabah 2009 di Dataran Putatan, baru-baru ini.


Sambutan Festival betitik akan diadakan di Putatan Sabah bermula 23 hingga 26 september 2010 ini bertempat di putatan.

Dalam bahasa Bajau, betitik bermaksud memukul atau mengetuk alat muzik. Persembahannya tidak akan lengkap tanpa disusuli dengan lagu dan tarian yang berbeza mengikut kawasan dan etnik.

Acara betitik masih popular terutama ketika majlis keramaian dan perkahwinan khususnya di kawasan yang didiami oleh majoriti penduduk dari kedua-dua etnik itu.

Difahamkan, kejayaan sebenar bagi acara betitik bergantung kepada alat muzik yang digunakan iaitu kulintangan, tawak, bandil dan gendang.

Sebanyak enam pemain diperlukan untuk memainkan alat-alat betitik. Dua pemain untuk mengetuk tawak dan gendang serta masing-masing seorang untuk bandil dan kulintangan.

Pada kebiasaannya, pemain-pemain betitik ini terdiri daripada golongan tua. Begitupun, acara betitik ini sememangnya sangat menghiburkan kerana ia tidak memerlukan alat muzik tambahan.

Lagu-lagunya enak didengar meskipun pendengar mungkin tidak memahaminya kerana dinyanyikan dalam bahasa Bajau dan Sama.
Read more ...

Thursday, September 23, 2010

Mai Secawan Kopi Radix


Salam,

Dah lama tak menulis di blog ni. Lama saya bercuti raya. So, blog ni pun turut bercuti jugalah. Hari ni saya nak share sikit tentang kopi radix. Saya dah lama mengamalkan minum kopi radix ni. Kopi ni bagi saya sangat bagus untuk menambahkan tenaga. Kalau dulu saya selalu minum kopi radix ni masa saya ulang alik daripada semporna ke kota kinabalu. Bila sampai di stesen bas saya akan minum kopi radix.

Kopi ni elok diamalkan sebagai minuman harian. Saya amalkan minum kopi waktu pagi dan petang. Lagi satu, bila rasa macam nak demam cepat-cepat saya minum kopi ni. Alhamdulillah, selepas minum kopi ni badan rasa segar semula. Harga kopi ni taklah mahal sangat. Harga sepeket baru Rm 1 je.

HPA mengeluarkan produk muslim yang halal lagi toyyiba. Kalau sapa suka sangat minum nescafe tu, elok sangatlah tukar kepada produk keluaran muslim. Jika tak suka minum radix, banyak lagi produk lain.
Read more ...

Friday, September 03, 2010

Bagaimana Menjadi Blogger yang Hebat Dalam 30saat ?


Salam semua,

Saya baru balik daripada kursus, nak share sikit tentang bagaimana nak berkomunikasi dengan berkesan melalui penulisan dalam masa 30 saat . Disebabkan kursus tersebut diadakah dalam bahasa inggeris, jadi tulisan saya akan menggunakan istilah dalam 'english' .

Kunci kejayaan dalam apa jua penulisan adalah 'Clear Thought' dan juga 'Clear expression'. Maksudnya pemikiran dan ekspresi kita perlu jelas. Kita perlu mengarang satu artikel yang dapat menyampaikan mesej yang jelas. Oleh itu, objektif sesuatu tulisan perlulah jelas agar mesej kita sampai kepada sasaran.

Ada 2 prinsip utama dalam penulisan iaitu

  • 'Clarity'- Mesej yang Jelas
  • 'Structure'- Mesej difahami dalam 30 saat .

Jika pembaca tidak memahami tulisan anda sehingga habis, maksudnya tulisan anda tidak memenuhi prinisp diatas. Susun semula ayat agar pembaca tahu apa mesej yang cuba disampaikan oleh kita di permulaan artikel.

'Cheklist' untuk Penulisan yang Baik

1. Mengumpul semua maklumat sebelum menulis
2. Tanya diri sendiri. Apa yang pembaca kita nak tahu?
3. Susun artikel agar pembaca faham mesej anda secara 'overview'
4. Tulis seolah kita sedang bercakap dangan pembaca kita. Gunakan ayat yang pendek dan mudah.

Jika semula langkah diikuti, ini akan menghasilkan 'clarity' + 'stucture'

Saya juga masih belajar, diharap anda mendapat sesuatu daripada saya hari ini.

sekian
Read more ...

Advertisment

Site Info

Blogged.myKedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Malaysia BacklinksFree Backlinks Malaysia Free Backlink ServicesMalaysian Free Auto Backlink Exchange Ping your blog, website, or RSS feed for FreeBloggers - Meet Millions of BloggersMy Ping in TotalPing.com Personal directory Personal Blogs Personalmonitorbacklinks.com - SEO tool to Monitor Backlinks

Followers

Google+ Followers